Miten käy puhalluskokeessa, jos on popsinut runebergintorttuja? Oulun poliisi sen selvitti, ja tässä tulos: "Kohtuus tortuissa"

Helsinkiläiskoululle tilattiin neljätuhatta runebergintorttua – tältä näytti 4C-luokan operaatio leirikoulurahojen kasaamiseksi 2:47 Helsinkiläiskoululle tilattiin neljätuhatta runebergintorttua – tältä näytti 4C-luokan operaatio leirikoulurahojen kasaamiseksi

Oulun poliisi muistuttaa Twitterissä, että runebergintorttuja kannattaa varmuuden vuoksi syödä kohtuudella, mikäli meinaa lähteä auton rattiin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä sanomalehti Kaleva

Videolla: Tältä näyttää 4000 runebergintorttua helsinkiläiskoulun pihalla!

Kuten suurin osa suomalaisista varmasti jo tietääkin, perinteisten runebergintorttujen reseptiin kuuluu olennaisena osana pieni loraus alkoholijuomaa, kuten punssia, likööriä tai rommia. Alkoholipitoisen leivonnaisen popsimisessa saattaa siis piillä pieni riski, jos aikoo herkuttelun jälkeen hypätä auton rattiin. 

Oulun poliisi päättikin paneutua aiheeseen tarkemmin. Poliisin jakamassa Twitter-kuvassa muistutetaan, että torttuja tulisi nauttia kohtuudella, sillä leivonnaisen syöminen toden totta näkyy alkometrissäkin.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Kuvasta päätellen osittaisen runebergintortun syöminen on nostanut alkometrin lukemat 0,06 milligrammaan litralta. Sanomalehti Kaleva muistuttaa, että tämä ei vielä ylitä rattijuopumuksen rajaa, joka on 22 milligrammaa litralta eli 0,5 promillea. Kalevassa on myös aiemmin testattu liköörikonvehtien vaikutusta veren alkoholipitoisuuteen. Testissä selvisi, että viisi Da Capo -konvehtia voi nostaa alkometrin lukemat hetkellisesti 0,5 promilleen, mutta se johtuu suussa olevasta alkoholista.

Alkoiko tehdä mieli runebergintorttuja? Nappaa tästä reseptit:


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!