Runebergintortut
Runebergintortuilla on pitkä historia. Nauti jälkiruokana tai vaikka aamupalaksi kuten J. L. Runeberg.
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 dl mantelijauhetta
- 2 dl piparkakkumuruja
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 1 dl kermaa
Kostutusliemi
- 2 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- 4 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa karvasmanteliuutetta
Päällinen
- vadelmahilloa tai vadelmamarmeladia
Sokerikuorrute
- 1 dl tomusokeria
- 0,5 -1rkl sitruunan mehua tai vettä
- (Voit vaihtoehtoisesti myös käyttää valmista sokerikuorrutetta.)
Valmistusohje
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää kardemumma, piparkakkumurut ja mantelijauho taikinaan sekä lopuksi kerma. Sekoita hyvin.
Täytä voidellut vuoat 2/3 osaa vuoasta. Laita vuoat uunipellille ja paista torttuja 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia kunnes ovat pinnalta kauniin ruskeita.
Jos käytössäsi on paistonkestävää marmeladia, voit painaa jauhotetulla sormella syvennyksen taikinaan ja täyttää sen marmeladilla. Jos vadelmahillo ei kestä paistamista, niin paista tortut ensin kypsiksi ja koristele ne vasta paistamisen jälkeen.
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää lopuksi mantelilikööri. Sivele kostutusliemellä tortut heti paistamisen jälkeen. Anna torttujen jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja sitruunan mehu keskenään, lisää mehua ainoastaan sen verran että saat notkean sokerimassan. Pursota sokerimassa renkaaksi hillon ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti