Runebergintortut
Runebergintortuilla on pitkä historia. Nauti jälkiruokana tai vaikka aamupalaksi kuten J. L. Runeberg.
Ainekset
- 200 g voita
- 2 dl sokeria
- 2 dl mantelijauhetta
- 2 dl piparkakkumuruja
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 2 tl jauhettua kardemummaa
- 1 dl kermaa
Kostutusliemi
- 2 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- 4 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa karvasmanteliuutetta
Päällinen
- vadelmahilloa tai vadelmamarmeladia
Sokerikuorrute
- 1 dl tomusokeria
- 0,5 -1rkl sitruunan mehua tai vettä
- (Voit vaihtoehtoisesti myös käyttää valmista sokerikuorrutetta.)
Valmistusohje
Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää kardemumma, piparkakkumurut ja mantelijauho taikinaan sekä lopuksi kerma. Sekoita hyvin.
Täytä voidellut vuoat 2/3 osaa vuoasta. Laita vuoat uunipellille ja paista torttuja 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia kunnes ovat pinnalta kauniin ruskeita.
Jos käytössäsi on paistonkestävää marmeladia, voit painaa jauhotetulla sormella syvennyksen taikinaan ja täyttää sen marmeladilla. Jos vadelmahillo ei kestä paistamista, niin paista tortut ensin kypsiksi ja koristele ne vasta paistamisen jälkeen.
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää lopuksi mantelilikööri. Sivele kostutusliemellä tortut heti paistamisen jälkeen. Anna torttujen jäähtyä.
Sekoita tomusokeri ja sitruunan mehu keskenään, lisää mehua ainoastaan sen verran että saat notkean sokerimassan. Pursota sokerimassa renkaaksi hillon ympärille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti