Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Runebergintortut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Runebergintortuilla on pitkä historia. Nauti jälkiruokana tai vaikka aamupalaksi kuten J. L. Runeberg.

Ainekset

  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 2 dl piparkakkumuruja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 dl kermaa

Kostutusliemi

  • 2 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 4 rkl mantelilikööriä tai muutama tippa karvasmanteliuutetta

Päällinen

  • vadelmahilloa tai vadelmamarmeladia

Sokerikuorrute

  • 1 dl tomusokeria
  • 0,5 -1rkl sitruunan mehua tai vettä
  • (Voit vaihtoehtoisesti myös käyttää valmista sokerikuorrutetta.)

Valmistusohje

Vatkaa pehmennyt voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan ja vatkaa seos tasaiseksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan koko ajan sekoittaen. Lisää kardemumma, piparkakkumurut ja mantelijauho taikinaan sekä lopuksi kerma. Sekoita hyvin.

Täytä voidellut vuoat 2/3 osaa vuoasta. Laita vuoat uunipellille ja paista torttuja 200-asteisessa uunissa 13–15 minuuttia kunnes ovat pinnalta kauniin ruskeita.

Jos käytössäsi on paistonkestävää marmeladia, voit painaa jauhotetulla sormella syvennyksen taikinaan ja täyttää sen marmeladilla. Jos vadelmahillo ei kestä paistamista, niin paista tortut ensin kypsiksi ja koristele ne vasta paistamisen jälkeen.

Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää lopuksi mantelilikööri. Sivele kostutusliemellä tortut heti paistamisen jälkeen. Anna torttujen jäähtyä.

Sekoita tomusokeri ja sitruunan mehu keskenään, lisää mehua ainoastaan sen verran että saat notkean sokerimassan. Pursota sokerimassa renkaaksi hillon ympärille.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Kiisseliä kakussaRuneberginkakkuTorttu valkoisella kuorrutteella ja mansikoillaPakastettu ranskankermatorttuMantelimaljat kinuskitäytteelläLaktoositon suklaakakku sitruskuorrutuksen ja marjojen kera
RunebergintortutSesongitVideoreseptitLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Runebergintortut
  • 04.02.202412:50
    Juustokakku

    Runebergin juustokakku

  • 03.02.202412:03
    Kuivakakku

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 01.02.202114:35
    Laskiaispullat

    Runebergin laskiaispullat

  • 18.02.201300:00
    Torttu

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Sesongit

    Runebergintortut