Runeberginmuffinit
Kokeile tällä kertaa torttujen tilalla muffineita. Tämä herkku vie kielen mennessään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 kpl
- 125 g sulatettua voita
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, mantelirouhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste.
Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vaahtoon vuorotellen ja kevyesti sekoittaen.
Jaa taikina runebergintorttu vuokiin tai muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin ja paista 200 asteessa noin 20 min.
Jäähdytä muffineita hieman vuossaan ja kostuta ne punssilla tai omenamehulla. Valmista kuorrutus sillä aikaa kun kostutus imeytyy muffineihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria