Runeberginmuffinit

Kokeile tällä kertaa torttujen tilalla muffineita. Tämä herkku vie kielen mennessään.

12 kpl

  • 125 g sulatettua voita
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, mantelirouhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste.

Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vaahtoon vuorotellen ja kevyesti sekoittaen.

Jaa taikina runebergintorttu vuokiin tai muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin ja paista 200 asteessa noin 20 min.

Jäähdytä muffineita hieman vuossaan ja kostuta ne punssilla tai omenamehulla. Valmista kuorrutus sillä aikaa kun kostutus imeytyy muffineihin.

Parhaat ruokaohjelmat