Runeberginmuffinit
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671742/landscape16_9/515/290/4228df9d8d6ee6d483091e566a78e5e5/Dg/877420-371.jpg)
Kokeile tällä kertaa torttujen tilalla muffineita. Tämä herkku vie kielen mennessään.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
12 kpl
- 125 g sulatettua voita
- 4 munaa
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
- 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, mantelirouhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste.
Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vaahtoon vuorotellen ja kevyesti sekoittaen.
Jaa taikina runebergintorttu vuokiin tai muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin ja paista 200 asteessa noin 20 min.
Jäähdytä muffineita hieman vuossaan ja kostuta ne punssilla tai omenamehulla. Valmista kuorrutus sillä aikaa kun kostutus imeytyy muffineihin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka