Runeberginmuffinit

Kokeile tällä kertaa torttujen tilalla muffineita. Tämä herkku vie kielen mennessään.

12 kpl

  • 125 g sulatettua voita
  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 1 pussi (80 g) mantelirouhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, mantelirouhe, leivinjauhe ja sitruunankuoriraaste.

Lisää jauhoseos ja sulatettu rasva vaahtoon vuorotellen ja kevyesti sekoittaen.

Jaa taikina runebergintorttu vuokiin tai muffinivuoan voideltuihin syvennyksiin ja paista 200 asteessa noin 20 min.

Jäähdytä muffineita hieman vuossaan ja kostuta ne punssilla tai omenamehulla. Valmista kuorrutus sillä aikaa kun kostutus imeytyy muffineihin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!