Minna Kuukan "tosi nopea raparperikakku" ja muut parhaat raparperireseptit

Kesäherkkuja Minna Kuukan tapaan 10:02 Kesäherkkuja Minna Kuukan tapaan
KATSO MYÖS VIDEO: Näin Minna Kuukka tekee helpon raparperi-marenkikakun.

Mietitkö, mitä tehdä raparperista? Perinteisen raparperipiirakan lisäksi kannattaa kokeilla muitakin raparperiherkkuja. Nappaa parhaat raparperireseptit!

Alkukesä on parasta raparperiaikaa. Suomalaisten rakastamaa vihannesta kasvaa monien kotipihoilla ja puutarhoissa, minkä lisäksi sitä voi ostaa toreilta ja ruokakaupoista.

Mutta mihin raparperia kannattaa sitten käyttää? Koostimme yhteen parhaat raparperireseptimme.

Radiojuontaja Minna Kuukka opasti Huomenta Suomessa kesäkuussa 2023, miten valmistuu helppoakin helpompi raparperi-marenkikakku.

– Nyt tehdään tosi nopea marenkikakku. Nämä on näppäriä, voi toki tehdä itsekin marenkilevyt, mutta kaupan hyllyltä saa, Kuukka demonstroi kakun valmistamista kaupan valmiista marenkipohjista.

Tämä juontaja Vappu Pimiän loihtima raparperipiirakka on todella klassinen ja helppo, sillä se valmistuu valmiista piirakkataikinasta.

Tässä ehkäpä Suomen kuuluisin raparperipiirakkaresepti! 

Raparperipiirakan reseptin antoi aikoinaan kesäkahvilaa pitävä Katariina Pylsy Kotiliesi-lehdelle. Resepti on peräisin Katariinan emäntäkoulusta. Tämä helppo raparperipiirakka on valloittanut suomalaisten sydämiä jo yli 30 vuoden ajan.

Näin teet kesäjuhlien vieraat hurmaavan mansikka-raparperiboolin 8:12
Katso videolta vinkit raparperiboolin valmistamiseen.

Baarimestari ja ravintolayrittäjä Greta Grönholm vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa toukokuussa 2024 helpon booliohjeen kevään ja kesän juhliin. 

Grönholmin ideoimassa raparperi-mansikkaboolissa teemana on raikkaus.

– Kun tekee itse esimerkiksi raparperimehua, niin siitä pystyy tekemään kivoja juomia. Ihan vaikka sekoittaa kuohuviiniä ja raparperimehua, Grönholm vinkkasi.

Nappaa alkoholittoman ja alkoholillisen boolin ohje: Kesäinen raparperibooli

Raparperi-pavlova on rapea marenkikakku, kesän valloittavin leivonnainen. Kuka voisi vastustaa ihanan makeaa kakkua, jonka täytteessä maistuvat kevään ensimmäiset raparperit ja pinnalla ihanat kotimaiset mansikat? Reseptin taituroi Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.