Kesäinen raparperibooli

mansikka raparperi
Mansikka ja raparperi ovat booliin sopivia kesäisiä makuja. Shutterstock

Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 28.5.24 vieraillut baarimestari ja drinkkiguru Greta Grönholmin kesäisen raparperiboolin voit valmistaa myös alkoholittomana versiona.

  • Annosmäärä: 10

Ainekset

  • 20 cl raparperilikööriä
  • 20 cl mansikkalikööriä
  • 1 plo proseccoa
  • 40 cl Russian tai Red Soda -mixeriä
  • 20 cl itsetehtyä raparperimehua
  • 1–2 verigreipin mehu (tuorepuristettu)

Alkoholiton versio

  • 1 plo raparperinmakuista alkoholitonta tisleetä (Mocktells Rhubarb-Cranberry flavor non-alcoholic spirit)
  • 1 plo alkoholitonta kuohuviiniä
  • 40 cl Russian tai Red Soda -mixeriä
  • 20 cl itsetehtyä raparperimehua
  • 1–2 verigreipin mehu (tuorepuristettu)
  • Jos boolista haluaa kirpeämpää, niin joukkoon voi myös laittaa limen tai sitruunan mehua oman maun mukaan.

Raparperimehun ohje

  • 2 l raparperia
  • 2 l vettä
  • 1–2 dl sokeria

Valmistusohje

Sekoita ainesosat keskenään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.