Kesäinen raparperibooli
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Fischer Food Design. mansikka raparperi](https://im.mtvuutiset.fi/image/8947084/landscape16_9/1600/900/2da1171ab017ed8e3ba31adc8d98a558/gQ/mansikka-raparperi.jpg)
Mansikka ja raparperi ovat booliin sopivia kesäisiä makuja.
Shutterstock
Julkaistu
Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 28.5.24 vieraillut baarimestari ja drinkkiguru Greta Grönholmin kesäisen raparperiboolin voit valmistaa myös alkoholittomana versiona.
- Annosmäärä: 10
Ainekset
- 20 cl raparperilikööriä
- 20 cl mansikkalikööriä
- 1 plo proseccoa
- 40 cl Russian tai Red Soda -mixeriä
- 20 cl itsetehtyä raparperimehua
- 1–2 verigreipin mehu (tuorepuristettu)
Alkoholiton versio
- 1 plo raparperinmakuista alkoholitonta tisleetä (Mocktells Rhubarb-Cranberry flavor non-alcoholic spirit)
- 1 plo alkoholitonta kuohuviiniä
- 40 cl Russian tai Red Soda -mixeriä
- 20 cl itsetehtyä raparperimehua
- 1–2 verigreipin mehu (tuorepuristettu)
- Jos boolista haluaa kirpeämpää, niin joukkoon voi myös laittaa limen tai sitruunan mehua oman maun mukaan.
Raparperimehun ohje
- 2 l raparperia
- 2 l vettä
- 1–2 dl sokeria
Valmistusohje
Sekoita ainesosat keskenään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka