Kesäinen raparperibooli

mansikka raparperi
Mansikka ja raparperi ovat booliin sopivia kesäisiä makuja. Shutterstock

Viiden jälkeen -ohjelmassa tiistaina 28.5.24 vieraillut baarimestari ja drinkkiguru Greta Grönholmin kesäisen raparperiboolin voit valmistaa myös alkoholittomana versiona.

  • Annosmäärä: 10

Ainekset

  • 20 cl raparperilikööriä
  • 20 cl mansikkalikööriä
  • 1 plo proseccoa
  • 40 cl Russian tai Red Soda -mixeriä
  • 20 cl itsetehtyä raparperimehua
  • 1–2 verigreipin mehu (tuorepuristettu)

Alkoholiton versio

  • 1 plo raparperinmakuista alkoholitonta tisleetä (Mocktells Rhubarb-Cranberry flavor non-alcoholic spirit)
  • 1 plo alkoholitonta kuohuviiniä
  • 40 cl Russian tai Red Soda -mixeriä
  • 20 cl itsetehtyä raparperimehua
  • 1–2 verigreipin mehu (tuorepuristettu)
  • Jos boolista haluaa kirpeämpää, niin joukkoon voi myös laittaa limen tai sitruunan mehua oman maun mukaan.

Raparperimehun ohje

  • 2 l raparperia
  • 2 l vettä
  • 1–2 dl sokeria

Valmistusohje

Sekoita ainesosat keskenään.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!