Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

Raparperi-marenkikakku Minna Kuukka
MTV

Radiojuontaja Minna Kuukka opasti Huomenta Suomessa kesäkuussa 2023, miten valmistuu helppoakin helpompi raparperi-marenkikakku.

  • Annosmäärä: 6-8 annosta

Ainekset

  • 2 kpl marenkilevyä
  • 2 prk vaniljarahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • Vaniljasokeria
  • Mansikoita / marjoja
  • Raperperihilloa (kts. ohje alla)
  • Syötäviä kukkia halutessasi

Raparperihillo

  • 1 litra pilkottua raparperiä
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
  2. Leikkaa mansikat siivuiksi valmiiksi.
  3. Lisää lautaselle marengin toinen puolikas.
  4. Lisää päälle vaniljarahkaa ja raparperihilloa
  5. Lisää massan päälle mansikoita ja kermavaahtoa.
  6. Lisää toinen marenkipohja ”kanneksi”
  7. Lisää jälleen rahkaa, mansikoita, raparperihilloa ja kermavaahtoa päälle.
  8. Koristele lopputulos syötävillä kukilla! Nauti.

Raparperihillo:

  1. Laita vesitilkka ja pilkotut raparperit kattilaan ja kiehuta. Sekoittele jatkuvasti ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit ovat pehmenneet (5-10min).

  2. Lisää hillosokeri ja anna muhia hiljaisella tulella vielä 5 minuuttia. Lisää mausteet. Testaa maku.

  3.  Purkita puhtaisiin, steriloituihin astioihin. (Steriloi joko keittämällä tai uunissa).


 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.