Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku

MTV
Julkaistu 05.06.2023 09:13

MTV LIFESTYLE

Radiojuontaja Minna Kuukka opasti Huomenta Suomessa kesäkuussa 2023, miten valmistuu helppoakin helpompi raparperi-marenkikakku.

  • Annosmäärä: 6-8 annosta

Ainekset

  • 2 kpl marenkilevyä
  • 2 prk vaniljarahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • Vaniljasokeria
  • Mansikoita / marjoja
  • Raperperihilloa (kts. ohje alla)
  • Syötäviä kukkia halutessasi

Raparperihillo

  • 1 litra pilkottua raparperiä
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

  1. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
  2. Leikkaa mansikat siivuiksi valmiiksi.
  3. Lisää lautaselle marengin toinen puolikas.
  4. Lisää päälle vaniljarahkaa ja raparperihilloa
  5. Lisää massan päälle mansikoita ja kermavaahtoa.
  6. Lisää toinen marenkipohja ”kanneksi”
  7. Lisää jälleen rahkaa, mansikoita, raparperihilloa ja kermavaahtoa päälle.
  8. Koristele lopputulos syötävillä kukilla! Nauti.

Raparperihillo:

  • Laita vesitilkka ja pilkotut raparperit kattilaan ja kiehuta. Sekoittele jatkuvasti ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit ovat pehmenneet (5-10min).

  • Lisää hillosokeri ja anna muhia hiljaisella tulella vielä 5 minuuttia. Lisää mausteet. Testaa maku.

  •  Purkita puhtaisiin, steriloituihin astioihin. (Steriloi joko keittämällä tai uunissa).

  • Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Mansikka-pavlovat, Janin reseptiRanskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi Mustikkapiirakka muropohjalla – makea täyte kondensoidulla maidollaVieläkö raparperi pukkaa uutta vartta? Pyöräytä herkullinen piirakka tällä reseptilläMansikkaohukaisetMansikka-lakritsipiiras
    RaparperiMarenkiNopeat ja helpotMansikkakakkuKesä & JuhlatKevään juhlatHuomenta SuomiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Raparperi
    • 9.6.09:25
      Raparperipiirakka

      Nopea raparperi-kaurapaistos

    • 11.06.202413:41
      Raparperipiirakka

      Hanna Sumarin raparperipaistos

    • 28.05.202416:30
      Booli

      Kesäinen raparperibooli

    • 12.05.202408:01
      Vaahto

      Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi

    • 12.05.202408:00
      Leipä

      Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät