Minna Kuukan "tosi nopea marenkikakku" eli raparperi-marenkikakku
Radiojuontaja Minna Kuukka opasti Huomenta Suomessa kesäkuussa 2023, miten valmistuu helppoakin helpompi raparperi-marenkikakku.
- Annosmäärä: 6-8 annosta
Ainekset
- 2 kpl marenkilevyä
- 2 prk vaniljarahkaa
- 2 dl kuohukermaa
- Vaniljasokeria
- Mansikoita / marjoja
- Raperperihilloa (kts. ohje alla)
- Syötäviä kukkia halutessasi
Raparperihillo
- 1 litra pilkottua raparperiä
- 1 rkl vettä
- 1 dl hillosokeria
- 1/2 tl kardemummaa
- 1/2 tl kanelia
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
- Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla.
- Leikkaa mansikat siivuiksi valmiiksi.
- Lisää lautaselle marengin toinen puolikas.
- Lisää päälle vaniljarahkaa ja raparperihilloa
- Lisää massan päälle mansikoita ja kermavaahtoa.
- Lisää toinen marenkipohja ”kanneksi”
- Lisää jälleen rahkaa, mansikoita, raparperihilloa ja kermavaahtoa päälle.
- Koristele lopputulos syötävillä kukilla! Nauti.
Raparperihillo:
Laita vesitilkka ja pilkotut raparperit kattilaan ja kiehuta. Sekoittele jatkuvasti ja anna kiehua hiljalleen, kunnes raparperit ovat pehmenneet (5-10min).
Lisää hillosokeri ja anna muhia hiljaisella tulella vielä 5 minuuttia. Lisää mausteet. Testaa maku.
Purkita puhtaisiin, steriloituihin astioihin. (Steriloi joko keittämällä tai uunissa).
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan