Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mikä on parasta naudanlihaa? Maailman kuuluisimman lihamestarin vastaus yllättää

Dario Cecchini
Julkaistu 07.02.2016 14:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

MTV:n Makuja.fi-ruokasivusto kysyi maailman kuuluisimmalta lihanleikkaajalta, mikä naudanlihan osista on se kaikkein paras.

Suomessa helmikuun alussa vieraillut, Italian Toscanasta kotoisin oleva Dario Cecchini on saavuttanut maailmanlaajuisen kulttimaineen sekä lihamestarina että huikeana show-miehenä.

Cecchini nähtiin vierailevana tähtenä helsinkiläisravintola Groteskissa kahden lihaisan illalliskattauksen verran. Samalla lihanleikkaajalla oli pieni hengähdyshetki aikaa haastattelulle ja mies paljasti Makuja.fi:lle muun muassa salaisuutensa täydelliseen pihviin.

Lihamestarin filosofia: Kaikki osat arvokkaita

Dario Cecchini
Dario Cecchinin filosofiaan kuuluu, että eläimestä käytetään kaikki osat hännästä kuonoon.Dario Cecchini

Täydellistä pihviä tai muutakaan laadukasta liharuokaa ei kuitenkaan synny ilman täydellistä lihaa. Mikä on siis maailmankuulun lihagurun mielestä naudanlihan "graalin malja" – eli lihoista se kaikkein paras?

– Minun mielestäni parasta lihaa tai lihanosaa ei ole olemassa. Työni on nimenomaan muistuttaa ja selittää, että kaikki eläimen osat ovat yhtä arvokkaita, kun ne on hyvin valmistettu. Että joka ikinen luu, jänne ja lihanpala voi olla todella herkullista, kun ne valmistetaan oikein.

Cecchini haluaakin levittää mahdollisimman laajalle sanomaa vastuullisesta lihansyönnistä. Tämän vastuun lihamestari ja teurastaja ottaa koko yhteisön puolesta

– Meillä on siis tuplavastuu: että tarjoamme ihmisille aina laadukasta ja hyvää lihaa, mutta myös vastuu eläimille, että tarjoamme niille hyvän elämän ja huolenpitoa. Ja osana tätä uhrausta meidän tulee myös varmistaa, että eläimestä käytetään joka ikinen osa nenästä häntään kunnioittaen.

Cecchini nimeääkin elämäntehtäväkseen lihan arvokkuuden esiintuomisen. Eläin on meille kokonaisuudessaan lahja, jota tulee kunnioittaa. Parhaimmillaan liha onkin miehen filosofian mukaisesti sellaisenaan, vai hieman maustettuna nautittuna. Perunamuusia tai kasviksia ei toscanalaisessa ruokapöydässä välttämättä näy.

– Tehtäväni ei ole kertoa, mikä on maailman parasta lihaa. Vaikka välillä vahingossa paistankin maailman parhaan pihvin, Cecchini nauraa.

"Naudanpolvi on henkilökohtainen suosikkini"

Dario CecchiniDario Cecchini on lihamestari jo kahdeksannessa sukupolvessa.Dario Cecchini

Lihaguru kuitenkin myöntyy lopulta toteamaan, että häneltäkin löytyy oma suosikkinsa. Lihamestarin mukaan naudanpolvi ja sen ympärillä oleva liha on yksi aliarvostetuimmista ruhonosista, jota ihmisten pitäisi ehdottomasti syödä enemmän.

– Naudanpolvi on ehkä minun henkilökohtainen suosikkini, koska se on myös suurin haaste. Kyseessä on ruhonosa, joka koostuu jänteistä, rasvasta ja melko sitkeästä lihasta. Kun se leikataan eläimestä, se on kuin ruma ankanpoikanen. Ihmiset kysyvät ihmeissään voiko se olla hyvää syötäväksi. Kun naudanpolvi valmistetaan rakkaudella ja hyvin, siitä tulee kaunis annos ja suorastaan herkullista.

Toimittaja voi allekirjoittaa Cecchinin väitteen, sillä lihamestari tarjoili ylikypsää naudanpolvea myös Suomen vierailunsa yhteydessä. "Ruma ankanpoikanen" muovautui suussa sulavan meheväksi naudanlihasalaatiksi mestarin käsissä.

– Valmistustapa on hyvin yksinkertainen. Keitän naudanpolvet yhdessä porkkanoiden, sipulin ja sellerin kanssa. Keitetystä lihasta tulee lämmin naudanlihasalaatti raakojen kasvisten kanssa nautittavaksi. Ja hieman oliiviöljyä tietysti mukaan, Cecchini kuvailee bravuuriaan.

Lisää aiheesta:

Akseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleenBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Maistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..." Julkkiskokki paljastaa helpot nyrkkisäännöt: Näin paistat täydellisen mehukkaan pihvinJulkkiskokki tyrmää kasvipohjaiset burgerit: "Se ei tuota minulle iloa millään tavalla" Maailman kuuluisin lihamestari paljastaa MTV:lle: Tässä on täydellisen pihvin salaisuus
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?

  • 14:37
    Ruokaniksit

    Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi

  • 11:30
    Jouluruoka

    Näitä tuttuja valmisruokia suomalainen suosii joulupöydässä – pakastepitsojenkin menekki kasvaa pyhinä

  • 08:41
    Ravitsemus

    Kuitulisiin liittyy harhakäsitys – Hanna Partanen muistuttaa: "Ei todellakaan valitettavasti niin ole"

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"