Huippukokin odotettu hampurilaisravintola avautuu perjantaina: Pihviä ei ikinä tarjoilla kypsänä

naughty brgr
Tältä näyttää Naughty BRGR -hampurilainen. Kuva: Alisa Wilska. Alisa Wilska

Suomen ensimmäinen Top Chef, kokki Akseli Herlevi kertoo avaavansa pitkään odotetun Naughty BRGR -hampurilaisravintolansa perjantaina 20.11. kello 11.

Hampurilaisguru Akseli Herlevin Naughty BRGR -hampurilaisravintola avautuu Helsingissä osoiteeseen Lönnrotinkatu 13. Ravintolan remontointiprojekti sekä burgerien reseptien viilaaminen täydelliseksi on ollut kokin mukaan melkoinen urakka.

– Olen tutkinut burgerin anatomiaa pitkään ja miettinyt, mitkä komponentit burgerissa tekevät siitä hyvän tai hyvästä erinomaisen. Pihvi on tärkein elementti, siinä kuuluu olla rasvaa 19–21 prosenttia ja sen täytyy olla jauhettu määrätyllä karkeudella. Pihvin massaa tulee käsitellä varoen, koska pitkällä vaivaamisella lopputulos on kova kuin kengänpohja. Pihvin pitää puraistessa ikään kuin murtua suuhun, Herlevi kuvailee burgeriaan.

Pihviä ei tarjoilla kypsänä

Herlevin hampurilaisravintolassa pihvit tarjoillaan aina medium-kypsyisinä, sillä täydellisen burgerin maku kärsii kokin mukaan liian kypsästä pihvistä. Sämpylä on sen sijaan burgerin toiseksi tärkein osa.

– Käytämme pehmeää sämpylää, joka pysyy notkeana, vaikka burgeri syödään käsin. Sämpylä pysyy pehmeänä, jotta kaikki täytteet pysyvät mukana joka puraisulla. Pihvistä valuva neste ja maut jäävät sämpylään ja kulkeutuvat edelleen suuhun.

Herlevin ruokafilosofian peruskiven mukaisesti yksinkertaisuus tekee burgerista täydellisen. Se mitä lautasella ei ole on yhtä tärkeää kuin mitä siinä on. Jokaisen ruoan komponentin onkin oltava loppuun asti hiottu.

– Salaateilla tai kastikkeilla voidaan korostaa lihan tai vaikkapa juuston makua halutessa. Vuosien reseptien kehitys on auttanut löytämään jokaiselle maulle sopivan korostajan, Herlevi summaa.

Makuja.fi – löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja