Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Huippukokin odotettu hampurilaisravintola avautuu perjantaina: Pihviä ei ikinä tarjoilla kypsänä

Tältä näyttää Naughty BRGR -hampurilainen. Kuva: Alisa Wilska.
Tältä näyttää Naughty BRGR -hampurilainen. Kuva: Alisa Wilska.Alisa Wilska
Julkaistu 19.11.2015 08:48

MTV LIFESTYLE

Suomen ensimmäinen Top Chef, kokki Akseli Herlevi kertoo avaavansa pitkään odotetun Naughty BRGR -hampurilaisravintolansa perjantaina 20.11. kello 11.

Hampurilaisguru Akseli Herlevin Naughty BRGR -hampurilaisravintola avautuu Helsingissä osoiteeseen Lönnrotinkatu 13. Ravintolan remontointiprojekti sekä burgerien reseptien viilaaminen täydelliseksi on ollut kokin mukaan melkoinen urakka.

– Olen tutkinut burgerin anatomiaa pitkään ja miettinyt, mitkä komponentit burgerissa tekevät siitä hyvän tai hyvästä erinomaisen. Pihvi on tärkein elementti, siinä kuuluu olla rasvaa 19–21 prosenttia ja sen täytyy olla jauhettu määrätyllä karkeudella. Pihvin massaa tulee käsitellä varoen, koska pitkällä vaivaamisella lopputulos on kova kuin kengänpohja. Pihvin pitää puraistessa ikään kuin murtua suuhun, Herlevi kuvailee burgeriaan.

Pihviä ei tarjoilla kypsänä

Top-Chef-Akseli-HerleviAkseli Herlevi valmisti Naughty BRGR -hampurilaisen myös Top Chef: Kaksintaistelut -ohjelmassa alkuvuodesta 2015.Sub

Herlevin hampurilaisravintolassa pihvit tarjoillaan aina medium-kypsyisinä, sillä täydellisen burgerin maku kärsii kokin mukaan liian kypsästä pihvistä. Sämpylä on sen sijaan burgerin toiseksi tärkein osa.

– Käytämme pehmeää sämpylää, joka pysyy notkeana, vaikka burgeri syödään käsin. Sämpylä pysyy pehmeänä, jotta kaikki täytteet pysyvät mukana joka puraisulla. Pihvistä valuva neste ja maut jäävät sämpylään ja kulkeutuvat edelleen suuhun.

Herlevin ruokafilosofian peruskiven mukaisesti yksinkertaisuus tekee burgerista täydellisen. Se mitä lautasella ei ole on yhtä tärkeää kuin mitä siinä on. Jokaisen ruoan komponentin onkin oltava loppuun asti hiottu.

– Salaateilla tai kastikkeilla voidaan korostaa lihan tai vaikkapa juuston makua halutessa. Vuosien reseptien kehitys on auttanut löytämään jokaiselle maulle sopivan korostajan, Herlevi summaa.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Makuja.fi – löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista!

Lisää aiheesta:

Akseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleenBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"Gordon Ramsay paljastaa salaisuuden ravintoloiden keittiöistä: Tämä vinkki nostaa kotitekoisen hampurilaisen aivan uudelle tasolleBurgerimies Akseli Herlevi listasi hampurilaisen kolme tärkeintä elementtiä: "Rasvaa pitää olla paljon, jotta se on mehevä"Hampurilaisguru Akseli Herlevi: Tällainen on täydellinen burgeriHuippukokki avaa Helsinkiin odotetun uutuusravintolan: "Haarukoita ja veitsiä ravintolaan ei tule"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:26
    Ruoka

    "Yksiselitteisesti maailman parasta paahtoleipää" – oletko maistanut?

  • 14:25
    Ruoka

    Kielenhuoltaja kasvismakkarakohusta: Eihän lihapullakaan ole pulla

  • 13:14
    Ruoka

    Näin teet täydelliset uunijuurekset – helppoa ja halpaa!

  • Eilen17:06
    Ruoka

    Vappu Pimiän mahtava hittikeitto: "Yksi arjen parhaista pelastajista"

  • Eilen09:04
    Ruoka

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?