Uunituoreessa Burgerin sielu -kirjassa (Readme 2020) perehdytään täydellisen hampurilaisen saloihin. Parhaat vinkkinsä paljastavat Social Burgerjoint -hampurilaisravintolasta tutut Mika ”Pikkis” Tuomonen ja Herkko Volanen sekä ravintola-alan moniottelija, kokki Risto Mikkola.
Täydellisen hampurilaisen salaisuus piilee burgerin yksinkertaisuudessa. Tätä mieltä ovat tuoreen Burgerin sielu -kirjan (Readme 2020) kirjoittajat Mika ”Pikkis” Tuomonen, Herkko Volanen ja Risto Mikkola. Ensimmäiseksi mainitut burgerinystävät tunnetaan suomalaisen Social Burgerjoint -hampurilaisravintolaketjun perustajina. Risto Mikkola puolestaan ravintola-alan puuhamiehenä ja muun muassa Master Chef -ohjelman tuomarina.
Kolmikko on yhtä mieltä siitä, että burgerista ei tule mitään ilman hyvää pihviä.
– Burgerissa pihvi on tärkeintä ja sillä siisti. Salaisia ainesosia tai reseptejä ei ole. Kun taidolla valmistettu pihvi saa vielä ympärilleen vastapaistetun briossin ja harkitut lisukkeet, on lopputuloksena aito, konstailematon burgeri. Juuri yksinkertaisuudessa piileekin burgerin kauneus, burgerimiesten kirjassa tiivistetään.
Millainen on hyvä hampurilaispihvi?
7:51
Täydellisen hampurilaispihvin elementtejä listattiin jo viime kesänä MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa Pikkis Tuomosen vieraillessa lähetyksessä yhdessä Burger Lovers Finland -ryhmän perustajan kanssa.
