Edesmennyt televisiokokki Anthony Bourdain rakasti hyvää ruokaa ja kunnon pihviä. Bourdainilla oli yksi selkeä sääntö täydellisen pihvin paistamiseen.
Television matkailuohjelmista monelle suomalaisellekin tuttu kokki ja ruokakirjailija Anthony Bourdain menehtyi kesällä 2018 oman käden kautta.
Suomessakin aikoinaan vierailleella, rakastetulla televisiopersoonalla oli monta hyvää keittiöniksiä takataskussaan. Aikoinaan Bourdain muun muassa opetti, miten paistetaan erityisen hyvä pihvi.
"Älä hitossa koske siihen"
Bourdain neuvoi, että ehdottomasti pahin virhe pihvinpaistossa on sorkkia lihaa heti paistamisen jälkeen.
– Älä hitossa koske siihen, Bourdain älähti.
Bourdainin mielestä tästä virheestä ei muistuteta ihmisiä tarpeeksi paljon. Sääntö koskee erityisesti paksua pihviä, mutta pätee myös ohkaisempiin leikkeisiin.
– Kyse on siitä maagisesta hetkestä, kun pihvi otetaan pois kuumalta pannulta. Pihvin täytyy antaa levätä esimerkiksi puisella leikkuulaudalla 5–7 minuuttia.
