Maistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..."

liha ateria pihvi
"Hyvän ja täydellisesti pilatun pihvin erottaa vain se pieni hetki, kun et tee mitään", Anthony Bourdain neuvoi. Shutterstock

Edesmennyt televisiokokki Anthony Bourdain rakasti hyvää ruokaa ja kunnon pihviä. Bourdainilla oli yksi selkeä sääntö täydellisen pihvin paistamiseen. 

Television matkailuohjelmista monelle suomalaisellekin tuttu kokki ja ruokakirjailija Anthony Bourdain menehtyi kesällä 2018 oman käden kautta

Suomessakin aikoinaan vierailleella, rakastetulla televisiopersoonalla oli monta hyvää keittiöniksiä takataskussaan. Aikoinaan Bourdain muun muassa opetti, miten paistetaan erityisen hyvä pihvi.

"Älä hitossa koske siihen"


Bourdain neuvoi, että ehdottomasti pahin virhe pihvinpaistossa on sorkkia lihaa heti paistamisen jälkeen.

– Älä hitossa koske siihen, Bourdain älähti.

Bourdainin mielestä tästä virheestä ei muistuteta ihmisiä tarpeeksi paljon. Sääntö koskee erityisesti paksua pihviä, mutta pätee myös ohkaisempiin leikkeisiin.

– Kyse on siitä maagisesta hetkestä, kun pihvi otetaan pois kuumalta pannulta. Pihvin täytyy antaa levätä esimerkiksi puisella leikkuulaudalla 5–7 minuuttia.

– Tässä vaiheessa, pysy erossa siitä. Älä koske siihen. Älä töki sitä, älä viipaloi sitä, älä katso sen sisälle.

Bourdain muistuttaa, että pihvi jatkaa kypsymistään huoneenlämmössä ja siitä muodostuu mehukkaampaa.

– Hyvän ja täydellisesti pilatun pihvin erottaa vain se pieni hetki, kun et tee mitään. Et yhtään mitään. Älä kääri sitä kelmuun, älä edes katso sitä. Anna pihvin vain olla. Jätä se rauhaan. 

Bourdain jakoi vinkkinsä Tech Insiderin videolla, jonka voit katsoa jutun keskeltä. 

***

Videolla näytetään, miten valmistuu ABC:n suosittu lehtipihvi:

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja