Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..."

"Hyvän ja täydellisesti pilatun pihvin erottaa vain se pieni hetki, kun et tee mitään", Anthony Bourdain neuvoi.
"Hyvän ja täydellisesti pilatun pihvin erottaa vain se pieni hetki, kun et tee mitään", Anthony Bourdain neuvoi. Shutterstock
Julkaistu 23.08.2019 13:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Edesmennyt televisiokokki Anthony Bourdain rakasti hyvää ruokaa ja kunnon pihviä. Bourdainilla oli yksi selkeä sääntö täydellisen pihvin paistamiseen. 

Television matkailuohjelmista monelle suomalaisellekin tuttu kokki ja ruokakirjailija Anthony Bourdain menehtyi kesällä 2018 oman käden kautta. 

Suomessakin aikoinaan vierailleella, rakastetulla televisiopersoonalla oli monta hyvää keittiöniksiä takataskussaan. Aikoinaan Bourdain muun muassa opetti, miten paistetaan erityisen hyvä pihvi.

"Älä hitossa koske siihen"


Bourdain neuvoi, että ehdottomasti pahin virhe pihvinpaistossa on sorkkia lihaa heti paistamisen jälkeen.

– Älä hitossa koske siihen, Bourdain älähti.

Bourdainin mielestä tästä virheestä ei muistuteta ihmisiä tarpeeksi paljon. Sääntö koskee erityisesti paksua pihviä, mutta pätee myös ohkaisempiin leikkeisiin.

– Kyse on siitä maagisesta hetkestä, kun pihvi otetaan pois kuumalta pannulta. Pihvin täytyy antaa levätä esimerkiksi puisella leikkuulaudalla 5–7 minuuttia.

– Tässä vaiheessa, pysy erossa siitä. Älä koske siihen. Älä töki sitä, älä viipaloi sitä, älä katso sen sisälle.

Bourdain muistuttaa, että pihvi jatkaa kypsymistään huoneenlämmössä ja siitä muodostuu mehukkaampaa.

– Hyvän ja täydellisesti pilatun pihvin erottaa vain se pieni hetki, kun et tee mitään. Et yhtään mitään. Älä kääri sitä kelmuun, älä edes katso sitä. Anna pihvin vain olla. Jätä se rauhaan. 

Bourdain jakoi vinkkinsä Tech Insiderin videolla, jonka voit katsoa jutun keskeltä. 

Lue myös: Ville osti kaupasta kaksi pakettia broilerin paistisuikaleita marinadissa – pian valkeni tyly totuus

***

Videolla näytetään, miten valmistuu ABC:n suosittu lehtipihvi:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Fyysikko väittää: Tämä on paras tapa kypsentää pihviYksi yllättävä ainesosa tekee lihasta huomattavasti parempaa – kokki ei ollut uskoa, kunnes testasi itse: "Se on totta"Lihakokki varoittaa yhdestä yleisestä virheestä pihvin paistossa – maku menee pilalle: "Kukaan ei halua syödä sellaista"Huippukokki älähtää pahimmasta pihvinpaistomokasta: "Älä hitossa..."Anthony Bourdain älähtää pahimmasta pihvinpaistomokasta: "Älä hitossa...""Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsä
RuokaAnthony BourdainRuoanlaittoLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:02
    Leivonta

    "Tyrmäävän hyvää!" – Hanna Sumarin omenapiirakka on helppo leipoa

  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa