Laskiaispullia on nykyään lähes joka makuun, mutta miten kaupan pullat maistuivat Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomarille?
Sunnuntaina 2.3.2025 vietetään laskiaissunnuntaita, ja sitä juhlistetaan tietysti kermatäytteisellä pullalla.
Mutta sisuksissa onkin sitten valinnanvaraa.
Pulliin on tullut viime vuosina kymmeniä uusia variaatioita: täytteenä voi olla perinteisten mantelimassan ja mansikka- tai vadelmahillon lisäksi suklaata, Nutellaa, lakritsia, kinuskia, sitruunakreemiä ja jopa maapähkinävoita.
Netistä löytyy myös suolaisten laskiaispullien ohje: väliin vaikka kinkkua ja juustoa. Tosin kysymys kuuluu: kuinka paljon laskiaispullaa voi varioida niin, että se ei enää ole laskiaispulla vaan ihan vain täytetty sämpylä?
Lue myös: Lauri keksi "vantaalaisen laskiaispullan" – nyt sitä vaaditaan baaritiskeillä ympäri Suomen
Alusta ja kohota
Jos haluaa tehdä pullat alusta asti itse, ne kannattaa muistaa kohottaa hyvin, opastaa Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari Juliana Hokkanen.
Hänellä on siihen hyvä vinkkikin.
– Laitan uunin päälle ensin noin 50 asteeseen, uuniin pienen astian vettä ja pullat kohoamaan sinne noin 30 minuutiksi. Sen jälkeen vain voitelee ja koristelee ne [ennen paistamista], niin tulee hyvä.