Anun kikka laskiaispullien leikkaamiseen yllättää – "Nerokasta!"
Huomenta Suomessa maistuivat sunnuntaina laskiaispullat. Tiedätkö sinä, mistä laskiaisen pullaperinne oikein juontaa juurensa?
Perinteisesti kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla täytetyt pullat kuuluvat olennaisena osana monen suomalaisen laskiaisen viettoon. Ruokatieto Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemen mukaan laskiaispullien syönnillä on pitkät ja alun perin kristilliset perinteet.
– Laskiainen liittyy paaston laskeutumiseen ja tässä ennen paastoa voidaan vähän "syödä yli". Paaston aikana ei kristinuskon mukaan syöty raskaasti, vaan kevyesti kasviksia ja kalaa. Nyt on sitten herkkupullia, jossa on kermaa ja ihania täytteitä, Syväniemi pohjusti Huomenta Suomessa.
Kikka laskiaispullien leikkaamiseen
Huomenta Suomen lähetyksessä omia laskiaispullavinkkejään antoi myös kotitalouden lehtori Anu Heinaro. Hän jakoi katsojille myös ohjeen parhaisiin laskiaispulliin
Kotitalousopettajalla oli takataskussaan myös yllättävä vinkki laskiaispullien leikkaamiseen.
– Nerokasta! Huomenta Suomen juontaja Toni Immonen huudahti nähdessään vinkin.
– Tämä on nerokas arjen vinkki, Anu Heinaro komppasi.
Katso yllä olevalta videolta Anu Heinaron laskiaispullavinkki ja nappaa resepti: Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat
Katso myös: Kotitalouden lehtori Anu Heinaro näyttää, kuinka täyttää laskiaispulla monella eri tapaa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen