Anun kikka laskiaispullien leikkaamiseen yllättää – "Nerokasta!"

KATSO VIDEO: Nerokasta! Näin laskiaispulla kannattaakin leikata.

Huomenta Suomessa maistuivat sunnuntaina laskiaispullat. Tiedätkö sinä, mistä laskiaisen pullaperinne oikein juontaa juurensa?

Perinteisesti kermavaahdolla ja hillolla tai mantelimassalla täytetyt pullat kuuluvat olennaisena osana monen suomalaisen laskiaisen viettoon. Ruokatieto Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemen mukaan laskiaispullien syönnillä on pitkät ja alun perin kristilliset perinteet.

– Laskiainen liittyy paaston laskeutumiseen ja tässä ennen paastoa voidaan vähän "syödä yli". Paaston aikana ei kristinuskon mukaan syöty raskaasti, vaan kevyesti kasviksia ja kalaa. Nyt on sitten herkkupullia, jossa on kermaa ja ihania täytteitä, Syväniemi pohjusti Huomenta Suomessa.

Kikka laskiaispullien leikkaamiseen

Huomenta Suomen lähetyksessä omia laskiaispullavinkkejään antoi myös kotitalouden lehtori Anu Heinaro. Hän jakoi katsojille myös ohjeen parhaisiin laskiaispulliin

Kotitalousopettajalla oli takataskussaan myös yllättävä vinkki laskiaispullien leikkaamiseen. 

– Nerokasta! Huomenta Suomen juontaja Toni Immonen huudahti nähdessään vinkin.

– Tämä on nerokas arjen vinkki, Anu Heinaro komppasi.

Katso yllä olevalta videolta Anu Heinaron laskiaispullavinkki ja nappaa resepti: Anun ohjeella teet parhaat laskiaispullat

Katso myös: Kotitalouden lehtori Anu Heinaro näyttää, kuinka täyttää laskiaispulla monella eri tapaa

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.