Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lauri keksi "vantaalaisen laskiaispullan" – nyt sitä vaaditaan baaritiskeillä ympäri Suomen

1:12Tällainen on Lauri Kaivoluodon "vantaalainen laskiaispulla"Tällainen on Lauri Kaivoluodon "vantaalainen laskiaispulla".
Julkaistu 08.02.2025 09:42
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Sometempauksistaan tunnettu vantaalainen kokki ja ravintolayrittäjä Lauri Kaivoluoto on jälleen luonut uuden hitti-ilmiön.

Rommi-rusinalaskiaispullia, maksamakkarajoulutorttuja, kuninkaallista lohikeittoa – tilausravintola Backasta Vantaalla pyörittävä Lauri Kaivoluoto tunnetaan useista someilmiöiksi nousseista hittiresepteistään. 

Ja nyt Kaivoluoto teki sen taas. Vantaan kuuluisin kokki kehitti nimittäin vantaalaisen laskiaispullan, joka on muutamassa viikossa levinnyt kantakuppiloihin ja baareihin ympäri Suomen.

Lauri Kaivoluoto palkittiin tammikuun lopussa ravintola-alan arvostetussa PRO-gaalassa lehdistöpalkinnolla. PRO-gaala on Aromi-lehden vuodesta 2003 järjestämä tapahtuma, jossa palkitaan Suomen parhaat keittiö- ja ravintola-alan ammattilaiset.  

Lue myös: Mitä tarkoittaa ravintolassa HDF, tsuptsup tai siivouskalja? Suomalaiskokit paljastavat

Pilkettä silmäkulmassa

Vantaalaisen laskiaispullan voi nauttia shottilasista tai vaikka tavallisesta drinkkilasista. Tyyli on Kaivoluodon mukaan vapaa. 

Kokki kertoi MTV Uutisille, mistä hittiohjeessa on oikein kyse.

– Aika paljon minulta kysellään näitä laskiaispullareseptejä, ehkä historiani takia. Ihan sama mitä teet, mutta jos laitat siihen etuliitteeksi vantaalainen, niin tulee pilke silmäkulmaan, Kaivoluoto perusteli erikoista laskiaispullaansa.

Reseptivideon julkaisun jälkeen Kaivoluoto on saanut ideastaan runsaasti palautetta ja monet baarit ympäri Suomen ovat päättäneet ottaa helposti valmistuvan juoman listoilleen – jotkut puolittain pakon edessä. 

– Kuulin, että yhteen baariin oli mennyt 10 hengen seurue tilaamaan vantaalaista laskiaispullaa ja siellä oli sitten tiskin takana mietitty, että mistähän oikein on kyse, Kaivoluoto nauraa.

Katso jutun yllä olevalta videolta, miten vantaalainen laskiaispulla valmistetaan!

Katso Lauri Kaivoluodon koko haastattelu:

6:51Mikä on suursuosioon nousseen Lauri Kaivoluodon menestyksen salaisuus?Mikä on Lauri Kaivoluodon menestyksen salaisuus?

Lisää aiheesta:

Lauri tarjoili yleisölle jälkiruokaa festareiden päälavalla – tee itsekin kesäistä herkkua!Huippukokki Kozeen Shiwan ei koskaan keittäisi varhaisperunoita vedessä"Jos Nalle Puh vetäisi kiljua, niin..." – tämä perinnejuoma veti Suomen palkituimman sommelierin lähes sanattomaksiLauri tarjoili tätä lohikeittoa Ruotsin kuninkaalle – helppo ohje!Helsingissä saa pian huippuravintoloiden annoksia pikkurahallaHämeenlinnalaisyrittäjältä hämmentävä grilliuutuus – Kaleva: Ennennäkemätön tuote myynnissä vain rajoitetun ajan
RavintolatJuomatVantaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat