Hehkutettu hittipulla jopa perinteistä laskiaispullaa suositumpi – oletko jo maistanut?

Mikä on suosituin laskiaispullien täyte? 0:58 Mikä on suosituin laskiaispullien täyte?
KATSO MYÖS VIDEO: Mikä on suosituin laskiaispullien täyte Fazér Cafessa?

Pistaasitäytteinen laskiaispulla on kirinyt takavasemmalta perinteisten hillo- ja mantelimassatäytteisten pullien rinnalle.

Nyt ei kiistellä siitä, onko hillo- vai mantelimassatäytteinen laskiaispulla parempi – jutun lopussa saat kyllä äänestää asiasta.

Perinteisten laskiaispullien rinnalle on nimittäin viime vuosina pulkkaillut pistaasitäytteinen pulla.

Jopa suositumpi kuin perinteinen täyte

Uudenmaan Herkku Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Bäckström kertoo, että pistaasinmakuinen täyte on ollut heillä laskiaispullan täytteenä jo vuodesta 2018.

– Muutamana alkuvuonna ei tehty mantelitäytteellä ollenkaan, kun pistaasi oli niin hyvä ja sitä meni hyvin, Bäckström kertoo.

Noin 60 prosenttia myydyistä laskiaispullista sisältää kuitenkin perinteistä vadelmahilloa.

Fazer Groupin viestintäpäällikkö Taina Lampela-Helin kertoo, että Fazer Café -kahviloissa ja Gateau-myymälöissä mansikkahillotäytteinen laskiaispulla on ollut vuodesta toiseen selkeä suosikkimaku. 

– Tämän vuoden uutuus, pistaasilaskiaispulla, on ollut Gateau-myymälöissä jopa hieman suositumpi kuin perinteinen laskiaispulla mantelimassatäytteellä, Lampela-Helin kertoo.

Maku jakaa mielipiteitä

Makuja-toimitus testasi, onko pistaasitäytteinen laskiaispulla kaiken hehkutuksen arvoinen.

Gateaun pulla näytti kaikkien mielestä komealta ja pistaasitahnan vihreä väri oli kaunis.

Itse maku jakoi kuitenkin mielipiteitä.

– Tykkään näistä pistaasirouheista kermavaahdon päällä. Ja tahna on hyvää, vaikken perinteisestä mantelimassasta välitä.

– Maistuu hyvältä laskiaispullalta, mutta en olisi sokkona osannut sanoa maun olevan pistaasi. Maistuu enemmän tavalliselta pähkinältä. Mutta pullana tämä on oikein hyvä.

– Tämä töhnä on mielestäni epämiellyttävää. Pistaasi ei ollut minun juttuni, olisin ottanut mieluummin pullan tavallisella mantelimassatäytteellä.

Katso myös: Testissä kaupan mansikkahillolla täytetyt laskiaispullat – pullien suuret makuerot yllättivät raadin: "Tässä ei ainakaan ole kermaa säästelty"

Testissä kaupan mansikkahillolla täytetyt laskiaispullat – pullien suuret makuerot yllättivät raadin: ”Tässä ei ainakaan ole kermaa säästelty” 7:24
Fanni ja Petra maistelivat alkuvuodesta 2023 eri hintatason mansikkahillolla täytetyt laskiaispullat täysin sokkona, eli testaajat eivät tienneet, mitä ja minkä hintaista tuotetta söivät.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!