3:26

Mies väitti löytäneensä etovan yllätyksen muroistaan – valmistaja kuittasi sokeriksi, sitten alkoi häkellyttävä somemylläkkä

Jensen Karpista tuli Twitter-kuuluisuus sen jälkeen, kun hän väitti löytäneensä Cinnamon Toast Crunch -muropaketistaan katkaravunpyrstöjä. Valmistajan vastaus ei miestä miellyttänyt, ja pian somehässäkkä olikin valmis. 

Ole tarkkana! Yllä olevalla videolla on esimerkkejä naposteltavista ja suosituista välipaloista. Kuinka paljon ne sisältävät piilosokeria?

Jensen Karpista tuli yhdessä yössä Twitter-kuuluisuus – kiitos muropaketin. Jensen julkaisi somessa kuvan murojen seasta löytämistään palasista, joiden uskoi olevan katkaravun pyrstöjä. Mies osoitti kuvansa murovalmistajalle, jolta anoi selitystä.

– Miksi muroissani on katkaravunpyrstöjä? Tämä ei ole vitsi, koomikon hommia normaalisti paiskiva Jenden kirjoitti kuvan oheen.

Murovalmistaja pahoitteli – käänsikin sitten kelkkansa

Pian Cinnamon Toast Crunch -murot saapuivat pahoittelemaan tilannetta; murobrändi kertoi raportoivansa asian laadunvalvontaan ja lähettävänsä Jensenille uuden paketin.

Kuva, josta kaikki alkoi. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Pian tilanne kuitenkin sai erikoisen käänteen: murobrändi palasi keskusteluketjuun kertomaan, etteivät etovat löydökset ole katkarapua laisinkaan.

– Tiimimme on tutkinut kuvaa lisää lähemmin ja se [ravunpyrstö] vaikuttaa olevan kanelisokerikertymää, joita toisinaan esiintyy, kun ainesosia ei sekoiteta läpikotaisin. Vakuutamme sinulle, ettei ole mitenkään mahdollista, että muroihin olisi joutunut katkarapua, Cinnamon Toast Crunch kirjoitti.

"En ollut lainkaan vihainen ennen kuin yrititte noin manipuloida minua"

Jensen ei murobrändin analyysistä ilahtunut.

– Ok, no, tutkittuani asiaa lisää omilla silmilläni, ne ovat kanelilla kuorrutettuja katkaravunpyrstöjä, senkin sekopäät, mies kirjoitti.

– En ollut lainkaan vihainen ennen kuin yrititte manipuloida minua. 

Avasi muropaketin uudelleen ja teki löydöksiä

Jensen sai twiitteihinsä tuhansia ja taas tuhansia kommentteja ja reaktioita. Lopulta hän päätyi avaamaan kaksi muropussia sisältäneen muropaketin uudelleen.

Pian mies väitti löytäneensä pakkauksesta lisää outouksia.

– Tässä löydöksiäni, joihin kuuluu myös outo pieni naru? mies kirjoitti.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kertoo löytäneensä myös "mustia pilkkuja"

Jensenin mukaan monissa murotyynyissä myös oli "mustia pilkkuja", jotka sekä nettikansa että Jensen itse tuomitsivat hiiren tai rotan kakaksi. Jensen myös kertoi, että toinen pussi vaikutti siltä, että se on vain teipattu kiinni; lisäksi pussin sisällä oli hammaslangalta näyttävää lankaa.

Valmistaja: "Voimme varmuudella sanoa, ettei tämä tapahtunut meidän tehtaallamme"

Murovalmistajan mukaan pussit eivät ole voineet "saastua" ainakaan valmistusvaiheessa.

– Vaikka tutkimme edelleen tätä asiaa, voimme varmuudella sanoa, ettei tämä tapahtunut meidän tehtaallamme, General Millsin edustaja Mike Siemienas kommentoi Time-lehdelle.

– Odotamme, että kuluttaja lähettäisi pakkauksen meille tarkempaa tutkimusta varten. Jos kuka tahansa kuluttaja havaitsee, että muropakettia tai -pussia on peukaloitu esimerkiksi kirkkaalla teipillä, kuten tässä tapauksessa havaittiin, hänen tulisi ottaa meihin yhteyttä.

Muromerkki vakuutti, ettei kansalla ole syytä huoleen "katkarapusaagan" tiimoilta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Yhtiö haluaisi tutkia, mutta Jensen ei suostu luopumaan muroistaan

Jensen julkaisi lisää keskustelujaan murofirman kanssa: viesteistä käy ilmi, että yhtiö halusi esimerkiksi lähettää kuriiripalvelun hakemaan muropaketit Jenseniltä. Jensen kuitenkin kieltäytyi lähettämästä "ravunpyrstöjään" murovalmistajalle, koska nämä ehtivät jo tuomita ravut sokerikertymiksi.

Vaikka muroyhtiö ehdotti myös murojen luovuttamista jopa viranomaisten haltuun, Jensen kertoo tutkituttavansa löydökset itse laboratoriossa. Hän aikoo myös panna "äyriäisasiantuntijan" tutkimaan katkaravuksi uskomansa palat.

Toistaiseksi hän ei ole julkaissut tutkimustensa tuloksia.

"Murosaagaa" somessa seurannut henkilö muokkasi "rapumurokuvan". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kritiikkiä sateli puolin toisin: Käsiin levinnyttä somemyräkkää "ei voi muuttaa positiiviseksi"

Somejuttu paisui paisumistaan. Jopa CNN hyppäsi mukaan mylläkkään haastattelemalla asiantuntijaa, jonka mukaan Cinnamon Toast Crunchin toimintatapa oli väärä: inha syytös ravunpyrstöistä olisi asiantuntijan mukaan pitänyt ottaa vakavasti, koska käsiin levinnyttä somemyräkkää "ei voi muuttaa positiiviseksi".

– Koska kyseessä on ruokatuote, joka on nyt yhdistetty ällöttävyyteen, en usko, että tätä voi kääntää positiiviseksi, markkinoinnin ja kuluttajakäyttäytymisen professori Tom Meyvis analysoi. 

Jensenin menneisyys kaivettiin esiin

Pian keskustelun sävy muuttui, ja Jensenin menneisyydestä alkoi löytyä ikäviä asioita; häntä syytettiin esimerkiksi ex-kumppaniensa henkisestä pahoinpitelystä. Myös työtoverit syyttivät Jenseniä manipuloivaksi ja hankalaksi.

Miestä on syytetty myös koko murosaagan keksimisestä.

Jensen vastaa huijaussyytöksiin: "Miksi haluaisin tuhota suosikkimurobrändini?"

Jensen itse vannoi The New York Timesille, ettei huijaa.

– Olen komediakirjoittaja, mutta ei tässä ole mitään vitsiä. Miksi haluaisin tuhota suosikkimurobrändini? En edes tiedä, miksi se olisi hauska vitsi. Rakastan Cinnamon Toast Crunch -muroja. Se on ainoa muro, jota syön, mies kuvaili.

Hän myös vakuutti, ettei omaa "taitoja", joita huijauksen tekeminen vaatisi. Jensen on kertonut olevansa huolissaan siitä, että hänen olettamaansa katkarapua olisi päätynyt muihinkin paketteihin aiheuttamaan vaaraa allergisille.

– Haluan vain, että asia korjataan, tiedättehän, muiden ihmisten vuoksi.

Jensen kertoi The New York Timesille, ettei harkitse oikeusjuttua, mutta haluaa varmistaa, ettei syönyt rotan ulostetta.

Jensen hiljeni

Maaliskuun lopun jälkeen Jenseinin Twitter kuitenkin hiljentyi täysin. Kansa vaatii edelleen vastauksia; moni ihmettelee, miksi Jensen katosi kesken "rapusaagan".

– Liityin takaisin Twitteriin vuosien jälkeen seuratakseni  sinua ja nähdäkseni, miten tämä loppuu. Ovatko ne katkaravun pyrstöjä? Onko se rotankakkaa? Kuolen tähän jännitykseen, Becky Keeling kirjoittaa.

Katso myös: Tekeekö edelleen mieli katkarapuja? Katso, miten ne kuoritaan oikeaoppisesti: 

0:52

Juttua muokattu 6.4. klo 10.05: Lisätty viimeinen osio Jensenin Twitter-hiljaisuudesta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja