Espoolainen Ari osti K-kaupasta juustopaketin ja koki kotona matoja kuhisevan yllätyksen – kuva puhukoon puolestaan: "Päiväystä oli vielä puolisen viikkoa jäljellä"

0:51 Näin valmistuu “Toaster-Dilla” eli paahtimessa valmistuva quesadilla

Espoolaisesta ruokakaupasta ostettu ranskalainen Pirkka Vuohenmaitojuusto piti sisällään kutsumattomia vieraita.

Videolla vinkki juustoiseen toasterdilla-herkkuun. 

Perheenisä Ari Heinonen kävi tiistaina tekemässä normaalisti ruokaostokset lähikaupassaan Perkkaan K-Marketissa Espoon Leppävaarassa. Mukaan ostoskoriin tarttui myös paketillinen Pirkka Vuohenmaitojuustoa. Kotona juusto laitettiin jääkaappiin, kunnes Ari päätti vaimonsa Eiran kanssa maistaa sitä seuraavana päivänä. Kun paketti avattiin, yllätys oli melkoinen: juusto kuhisikin matoja.

– Juusto ostettiin 4.8. ja siinä oli parasta ennen päiväys 9.8. Päiväystä oli siis vielä puolisen viikkoa jäljellä, Ari kertoo MTV:lle.

Madot huomattuaan Ari räpsäisi juustopaketista kutsumattomine vieraineen kuvan ja lähti viemään tuotetta lähikauppaansa takaisin,

–  Kävin näyttämässä sitä lähikauppiaalle. Hän kauhistui ja antoi tietysti rahat takaisin. Ei hän tietenkään tiennyt tästä. Kauppias poisti samantien myynnistä saman erän juustot hyllystä.

Ari ei osaa sanoa, oliko muissakin erän juustoissa mato-ongelmaa, sillä kauppias ei halunnut niitä tarkemmin tutkia. Käytäntönä on, että virheellinen erä hävitetään. Kauppias suositteli vielä olemaan yhteydessä Keskon kuluttajapalveluun, jotta tieto kulkeutuu eteenpäin ja Ari saa mahdollisia lisäkorvauksia.

–  Sieltä vastattiin sähköpostiini samantien ja kovasti pahoiteltiin. Tieto lähti eteenpäin ja he selvittävät kyseisen erän tilannetta. Juuston alkuperämaa on Ranska ja matoja oli kyllä niin paljon, että en usko niiden tulleen kaupasta. Luulen, että niitä on ollut jo Ranskassa pakkausvaiheessa maidossa.

Ari haluaa korostaa, että on erittäin tyytyväinen kauppiaan ja kuluttajapalvelun toimintaan. 

–  He hoitivat tämän erittäin asiallisesti. Tuntuu, että ongelma on nyt siellä juuston valmistuspäässä.   

Kesko: Valmistaja selvittää asiaa

Keskolta kerrotaan MTV:lle kuluttajapalvelun vastaanottaneen muutamia asiakaspalautteita kyseessä olevasta juustosta. Kaikki palautteet on välitetty valmistajalle, ja pakkausten erätietojen perusteella kyseinen tuotantoerä on pystytty jäljittämään.

– Selvää on, ettei tuotteen tule missään nimessä sisältää mitään ylimääräistä. Valmistaja selvittää asiaa, ja ilmeisesti tässä on ollut kyse tuotteen pakkauksesta, joka ei ole täysin ilmatiivis. Pakkausmateriaalissa on kerroksia ja myös pieniä reikiä, jotka takaavat, että juusto voi hengittää myös pakkauksessa. Olemme ottaneet selvitykseen vaihtoehtoisen pakkausmateriaalin ja tutkimme erilaisia vaihtoehtoja ja ryhdymme toimenpiteisiin yhteistyössä valmistajan kanssa. Tuote itsessään on valmistettu pastöroidusta maidosta tehtaassa, jolla on useita elintarvikkeiden laatu- ja turvallisuussertifikaatteja, Keskon viestinnästä kerrotaan.


Juttua muokattu 6.8.2020 klo 14.05: Lisätty Keskon kommentit.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja