Huippukokki avaa Helsinkiin odotetun uutuusravintolan: "Haarukoita ja veitsiä ravintolaan ei tule"

naughty brgr
Tuhmia hampurilaisia saa pian Helsingistä. Alisa Wilska

Akseli Herlevi lupaa Suomen parhaat burgerit – Naughty BRGR avautuu Helsinkiin vuoden loppuun mennessä.

Suomen ensimmäinen Top Chef, kokki Akseli Herlevi lupasi keväällä avata vielä kuluvan vuoden aikana hinta-laatusuhteeltaan Helsingin parhaan hampurilaisravintolan. Nyt huippukokin unelmasta tulee vihdoin totta: Naughty BRGR -hampurilaisravintola avaa ovensa vuoden loppuun mennessä Helsingissä, osoitteessa Lönnrotinkatu 13.

Vapise Helsinki, täältä tulevat tuhmat burgerit!

Hampurilaisekspertiksi kouliintuneen Herlevin Naughty BRGR -ravintolan avajaiset ovat aivan nurkan takana. Herlevi haistoi burgereilleen markkinaraon, sillä kokin mielestä Helsingistä ei löydy loistavaa burgeria sopivaan hintaan mistään.

– Helsingissä melkein jokainen ravintola myy hampurilaisia ja siitä onkin tullut eräänlainen mittari ravintolan tasosta. Suomessa ei ole yhtäkään kansainvälisesti laadukasta olut- ja burgeriravintolaa. Valitettavasti suurin osa on täyttä kuraa vieläkin. Siksi avaan ravintolan, josta saa aina törkeän hyviä burgereita kohtuulliseen hintaan.

Viiden huippuhampurilaisen menu

Pian avautuvaan Naughty BRGR ravintolaan tulee yhteensä 80–90 asiakaspaikkaa. Ravintolan menu koostuu aina vähintään viidestä erilaisesta hampurilaisesta. Ruokalistan lippulaivana voidaan pitää Naughty BRGR -nimikkopurilaista, jota Herlevi on jo tarjoillut erilaisissa ruokatapahtumissa kevään ja kesän aikana menestyksekkäästi.

– Asiakkaat rakastivat sitä valtavasti Streat Eats -tapahtumassa keväällä. Sen jälkeen aloin pohtia ravintolan mahdollisuutta, koska homma luisti niin mukavasti. Tapasin Tomi Ruuskasen, joka oli haaveillut ravintoloitsijan hommista jo pidempään ja päätimme löydä hynttyyt yhteen tässä projektissa.

Nimikkoburgerin lisäksi Naughty BRGRin listoilla tullaan näkemään muun muassa kuubalainen frita-hampurilainen sekä suoraan Manhattanin ytimestä tuleva NYC Cheeseburger. Kasvisruoan ystäviä hemmotellaan puolestaan Shroom BRGR -hampurilaisella, jota Herlevi koemaistatti jo syksyllä Ravintolapäivän pop up -ravintolassaan. Myös ranskalaisiin on Herlevin ravintolassa panostettu toden teolla.

– Konseptiin kuuluu, että rapeat ranskalaiset saa myös niin sanotusti pimpattuna, eli viritettynä erilaisilla täytteillä. Palan painikkeeksi löytyy pirtelön sijaan muromaitoa, joka on siis murojen parasta osuutta: eli sitä ihanaa maustunutta, makeahkoa maitoa.

Juomapuolelta löytyy perinteisen kokiksen lisäksi hyvä valikoima sekä suomalaisia että ulkomaisia pullo-oluita. Osa olutvalikoimasta vaihtelee sesongin mukaan.

”Päästän burgeririemun Helsinkiin”

Suomen ensimmäiseksi Top Chefiksi kruunatulle Herleville hampurilaisravintolan avaaminen on monen vuoden työn ja unelmoinnin tulos.

– Olen kerännyt reseptejä koko urani ajan niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Olen jo pitkään etsinyt parasta burgeria ja tietotaitoa siihen, mitä maailmanluokan burgerin valmistamiseen tarvitaan. Nyt ne avaimet ovat käsissäni ja päästän burgeririemun Helsinkiin, Herlevi lupaa.

– Tuntuu, että kaikki mitä olen koskaan tehnyt, kiteytyy tähän pisteeseen. Tätä varten olen kulkenut tämän tien, kokki jatkaa.

Herlevi uskoo ravintolansa menestyvän, sillä laadukkaille burgereille on kokin mukaan runsaasti kysyntää sekä meillä että maailmalla. Kokki aikoo kutsua ravintolaansa myös kansainvälisiä burgeriguruja keittiömestarivierailuille.

– Mutta haarukoita ja veitsiä ravintolaan ei tule, koska burgeri syödään käsin, piste! Herlevi nauraa.

Makuja.fi – löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!