Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Olli on ollut Mäkkärissä töissä vuodesta 1985 – kertoo nyt, miten Big Mac tehdään

7:07Näin BigMacin teko onnistuu toimittajaltaMiten Big Mac valmistetaan oikeaoppisesti? Hampurilaiskonkari opasti ja toimittaja testasi!
Julkaistu 22.02.2025 09:43
Toimittajan kuva
Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Yli 40-vuotisen uran McDonald'silla tehnyt Olli Tiainen kertoo, miten työ pikaruokaketjussa on vuosikymmenten aikana muuttunut, ja miten tuotteita valmistetaan sekä kehitetään. 

Suomen ensimmäinen McDonald’s-ravintola avattiin Tampereella yli 40 vuotta sitten. Nykyään Mäkkäri on Suomen suurin hampurilaisketju myynnillä mitattuna. 

MTV Uutiset pääsi kurkistamaan hampurilaisketjun kulisseihin Menu & Innovation Manager Olli Tiaisen johdolla. Tiainen itse aloitti uransa Mäkkärin keittiössä kesätyöntekijänä vuonna 1985.

Hampurilaiskonkari demonstroi MTV Uutisille, miten ikoninen Big Mac -hampurilainen keittiössä valmistetaan. Sen kokoamiseen menee optimaalisissa oloissa tasan 42 sekuntia.

Miten työskentely hampurilaisravintolassa on muuttunut 40 vuodessa, ja miten tuotteita kehitellään? Katso yllä olevalta videolta.

Lue myös: Heikki Salmela keksi vuonna 1972 grillillään kastikkeen, josta tuli huiman suosittu: Nyt sitä tehdään yhden työvuoron aikana 4000 litraa

Lisää aiheesta:

Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen: "Kaikista kuuminta hottia"Burgerikokilla on yksi tiukka sääntö hampurilaisen syöntiin: "Ehdottomasti ei!"Faktat pikaruokaketjuista yllättävät: Tiesitkö tätä McDonald'sista tai Subwaysta?Heikki Salmela keksi vuonna 1972 grillillään mullistavan tuotteen, josta kasvoi huippumenestys: "Selvästi meillä oli vaimoni Kirstin kanssa toimiva visio"Burgerimies Akseli Herlevi laajentaa – uusi Naughty BRGR -ravintola Jyväskylään: "Ollut vain ajan kysymys"
HampurilainenRuokaPikaruokaRavintolatHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hampurilainen
  • 24.7.13:59
    Ravintolat

    Suomen parhaimmistoon kuuluva burgeriravintola konkurssiin

  • 7.7.06:35
    Väkivaltarikokset

    Puukkomies uhkasi ottaa panttivankeja Rovaniemellä, jos ei saa heti hampurilaista

  • 10.6.10:49
    Ruoka

    Jonin "punainen mökki" on Suomen paras hampurilaisravintola

  • 5.6.18:46
    Ruoka

    Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"

  • 15.2.17:17
    Ruoka

    Yksi hampurilaistäyte saa huutia monelta – inhoatko sinäkin?