Burgerikokilla on yksi tiukka sääntö hampurilaisen syöntiin: "Ehdottomasti ei!"
Miten valmistuu täydellinen hampurilainen? Huomenta Suomessa kuultiin keskiviikkona burgerikokin tärpit.
Huomenta Suomessa perehdyttiin keskiviikkona herkullisten hampurilaisten anatomiaan. Burger Lovers Finland -yhteisön Mikko Väisänen kertasi lähetyksessä suomalaisten hurahtamista hampurilaisiin.
– Joskus 10 vuotta sitten tapahtui niin, että ruvettiin käyttämään parempia raaka-aineita. Ei laitettu enää pakastepihviä, Väisänen kertoi.
Burgerirakastajaksi tunnustautuva Väisänen kertoo edelleen syövänsä itse hampurilaisia säännöllisesti, vaikkakin vähemmän kuin aiemmin.
– Yhtenä vuonna laskin syömäni burgerit, kunnes lopetin laskemisen sadan kohdalla. Yli sata niitä meni vuodessa.
"Ehdottomasti ei haarukkaa ja veistä"
Lähetyksessä omat burgerivinkkinsä antoi myös Boneless-ravintolaketjun yrittäjä Dean Lyijynen. Burgerikokki demonstroi muun muassa, miten kootaan täydellinen juustohampurilainen.
Ammattilaiselta tiedusteltiin myös oikeaa tapaa hampurilaisen syöntiin: saako burgerin syödä veitsellä ja haarukalla?
– Ehdottomasti ei haarukkaa veistä. Kaikki muu käy. Se on ehdoton ei, Lyijynen painotti nauraen.
Burgerikokin mukaan hampurilaisen voi syödä sille tarkoitetussa "taskussa" tai sitten ilman taskua.
– Mutta käsin syödään, se on ehdoton!
Miten tehdään täydellinen juustohampurilainen? Katso videolta burgerivinkit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit