Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Burgerikokilla on yksi tiukka sääntö hampurilaisen syöntiin: "Ehdottomasti ei!"

8:57Hampurilaisten väliin mahtuu mielikuvituksellisia makujaKATSO VIDEO: Miten kootaan täydellinen burgeri? Haastattelussa The Burger Lovers -yhteisön Mikko Väisänen ja Boneless-ketjun omistaja Dean Lyijynen
Julkaistu 11.04.2024 10:31
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Jonna Hellgren

jonna.hellgren@mtv.fi

Miten valmistuu täydellinen hampurilainen? Huomenta Suomessa kuultiin keskiviikkona burgerikokin tärpit.

Huomenta Suomessa perehdyttiin keskiviikkona herkullisten hampurilaisten anatomiaan. Burger Lovers Finland -yhteisön Mikko Väisänen kertasi lähetyksessä suomalaisten hurahtamista hampurilaisiin.

– Joskus 10 vuotta sitten tapahtui niin, että ruvettiin käyttämään parempia raaka-aineita. Ei laitettu enää pakastepihviä, Väisänen kertoi.

Burgerirakastajaksi tunnustautuva Väisänen kertoo edelleen syövänsä itse hampurilaisia säännöllisesti, vaikkakin vähemmän kuin aiemmin.

– Yhtenä vuonna laskin syömäni burgerit, kunnes lopetin laskemisen sadan kohdalla. Yli sata niitä meni vuodessa.

Lue myös: Karoliina vinkkaa, miten "Mäkkärin herkkuja" voi tehdä kotona – katso nugettien ja valkosipulidipin ohje

"Ehdottomasti ei haarukkaa ja veistä"

Lähetyksessä omat burgerivinkkinsä antoi myös Boneless-ravintolaketjun yrittäjä Dean Lyijynen. Burgerikokki demonstroi muun muassa, miten kootaan täydellinen juustohampurilainen.

Ammattilaiselta tiedusteltiin myös oikeaa tapaa hampurilaisen syöntiin: saako burgerin syödä veitsellä ja haarukalla? 

– Ehdottomasti ei haarukkaa veistä. Kaikki muu käy. Se on ehdoton ei, Lyijynen painotti nauraen.

Burgerikokin mukaan hampurilaisen voi syödä sille tarkoitetussa "taskussa" tai sitten ilman taskua.

– Mutta käsin syödään, se on ehdoton!

Miten tehdään täydellinen juustohampurilainen? Katso videolta burgerivinkit!

Lue myös: Kohuttu Burger King sulkee yllättäen ovensa Helsingissä

Lisää aiheesta:

Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen: "Kaikista kuuminta hottia"Parhaan hampurilaispihvin raaka-aineet voivat yllättää: "Siinä menee vain pihvi pilalle"Jauhelihapihvistä "tummanruskeaa lihakarkkia" – Antti Suikkari paljastaa burgeripihvien supermehukkaan ykkösenAkseli Herleviltä kysytään aina, miten ruoasta saa paremman makuista – vastaus kannattaa jokaisen painaa mieleenBurgerimies Akseli Herlevi listasi hampurilaisen kolme tärkeintä elementtiä: "Rasvaa pitää olla paljon, jotta se on mehevä"
RuokaHampurilainenHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • ma17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste