Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Burgeriguru Antti: Tässä on paras markettijauheliha hampurilaispihveihin – "saa todella hyvää"

7:51Täydellisen burgerin rakennusaineet – mistä on täydellinen"bursa"tehty?
Julkaistu 14.06.2019 12:15

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Jos haluat erityisen hyvän hampurilaispihvin, valitse kaupasta rasvaista naudanjauhelihaa. Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari ja Social Burgerjoint hampurilaisravintolan Mika "Pikkis" Tuomonen vierailivat Huomenta Suomessa ja paljastivat salat täydelliseen hampurilaiseen.

Burgeriasiantuntijoiden mukaan hyvän hampurilaisen avainsana on minimalismi. Huomenta Suomessa perjantaina vierailleet Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari ja Social Burgerjoint hampurilaisravintolan Mika "Pikkis" Tuomonen kertoivat omat näkemyksensä Suomen hampurilaiskulttuurista ja paljastivat niksinsä täydellisiin burgereihin. 

Burger Lovers Festival järjestetään Helsingin Kampin Narinkkatorilla 14.-16. kesäkuuta. Tapahtumaan osallistuvat 12 hampurilaisiin erikoistunutta ravintolaa tarjoilevat festivaalivieraille edulliseen maisteluhintaan puolikkaita burgereita sekä pieniä slider-burgereita. Yksittäisten maisteluannosten hinnat ovat 6-10 euroa. Burger Lovers -festivaalin järjestävät hampurilaisille pyhitetyn Burger Lovers Finland -yhteisön perustaneet Mikko Väisänen, Juha Oravala ja Antti Suikkari.

Tuomosen mukaan hampurilaiskulttuuri elää ja voi tällä hetkellä oikein hyvin. 

– Hampurilaiskulttuuri lähti kehittymään Suomessa, kun katuruokakulttuuri kasvoi vahvaksi vuosina 2012-2013. Aiemmin jokaisessa ravintolassa oli kyllä listalla burgeri, mutta siihen ei satsattu yhtään. Katuruokapaikoissa alettiin satsaamaan ja nyt burgeri on jo monen ravintolan ylpeydenaihe, Social Burger Jointin Tuomonen kertoi Huomenta Suomessa. 

Paras jauheliha hampurilaispihviin?

Burger Lovers Finlandin Antti Suikkarin mukan hampurilaistrendi näkyy myös kaupan hyllyillä ja suomalaisilla on  nyt entistä enemmän valinnanvaraa kokatessaan burgereita kotona. Burgeriasiantuntija suosittelee hampurilaispihvin valmistamiseen rasvaista naudanjauhelihaa. 

– Se on tärkeää, että hampurilaispihvissä pitää olla vähän enemmän rasvaa. Hampurilainen saa olla syntinen ruoka. Rasvaisuudesta tulee se hampurilaisen mehukkuus. Rasvaa pitäisi olla vähintään 20 prosenttia. Paras markettituote on mielestäni tällä hetkellä HK:n karkeaksi jauhettu naudan rinta, Suikkari vinkkaa.

Pihvien valmistamiseen Suikkari suosittelee niin sanottua smashburger-menetelmää. 

– Lihasta muotoillaan kevyesti pallo, jonka jälkee se prässätään eli painetaan kuumaan levyyn. Näin saa markettijauhelihasta tehtyä todella hyvää. Painetaan ihan ohkaiseksi ja haetaan se hyvä paistopinta. 

Lisää aiheesta:

Menneiden vuosikymmenten grilliruoasta tuli koko kansan hitti: "Kehittynyt valtavasti"Suomessa on tällä hetkellä yksi selkeä hittihampurilainen: "Kaikista kuuminta hottia"Oletko maistanut? Burgeriguru Antti nimeää tämän hetken hittihampurilaisen Suomessa: "Myydään todella monessa paikassa"Jauhelihapihvistä "tummanruskeaa lihakarkkia" – Antti Suikkari paljastaa burgeripihvien supermehukkaan ykkösen"Saa markettijauhelihastakin huomattavasti parempaa" – tästä burgerista povataan koko kansan hittiä SuomessaBurgerigurut Mika, Herkko ja Risto paljastavat sen kaikista oleellisimman seikan hyvässä hampurilaisessa – jos tämä menee pieleen, kaikki menee pieleen: "On tärkeintä ja sillä siisti"
RuokaLihaHampurilainenHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • Eilen16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • Eilen11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • Eilen08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee