Burgeriguru Antti: Tässä on paras markettijauheliha hampurilaispihveihin – "saa todella hyvää"

Täydellisen burgerin rakennusaineet – mistä on täydellinen"bursa"tehty? 7:51 Täydellisen burgerin rakennusaineet – mistä on täydellinen"bursa"tehty?

Jos haluat erityisen hyvän hampurilaispihvin, valitse kaupasta rasvaista naudanjauhelihaa. Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari ja Social Burgerjoint hampurilaisravintolan Mika "Pikkis" Tuomonen vierailivat Huomenta Suomessa ja paljastivat salat täydelliseen hampurilaiseen.

Burgeriasiantuntijoiden mukaan hyvän hampurilaisen avainsana on minimalismi. Huomenta Suomessa perjantaina vierailleet Burger Lovers Finland -yhteisön Antti Suikkari ja Social Burgerjoint hampurilaisravintolan Mika "Pikkis" Tuomonen kertoivat omat näkemyksensä Suomen hampurilaiskulttuurista ja paljastivat niksinsä täydellisiin burgereihin. 

Burger Lovers Festival järjestetään Helsingin Kampin Narinkkatorilla 14.-16. kesäkuuta. Tapahtumaan osallistuvat 12 hampurilaisiin erikoistunutta ravintolaa tarjoilevat festivaalivieraille edulliseen maisteluhintaan puolikkaita burgereita sekä pieniä slider-burgereita. Yksittäisten maisteluannosten hinnat ovat 6-10 euroa. Burger Lovers -festivaalin järjestävät hampurilaisille pyhitetyn Burger Lovers Finland -yhteisön perustaneet Mikko Väisänen, Juha Oravala ja Antti Suikkari.

Tuomosen mukaan hampurilaiskulttuuri elää ja voi tällä hetkellä oikein hyvin. 

– Hampurilaiskulttuuri lähti kehittymään Suomessa, kun katuruokakulttuuri kasvoi vahvaksi vuosina 2012-2013. Aiemmin jokaisessa ravintolassa oli kyllä listalla burgeri, mutta siihen ei satsattu yhtään. Katuruokapaikoissa alettiin satsaamaan ja nyt burgeri on jo monen ravintolan ylpeydenaihe, Social Burger Jointin Tuomonen kertoi Huomenta Suomessa. 

Paras jauheliha hampurilaispihviin?

Burger Lovers Finlandin Antti Suikkarin mukan hampurilaistrendi näkyy myös kaupan hyllyillä ja suomalaisilla on  nyt entistä enemmän valinnanvaraa kokatessaan burgereita kotona. Burgeriasiantuntija suosittelee hampurilaispihvin valmistamiseen rasvaista naudanjauhelihaa. 

– Se on tärkeää, että hampurilaispihvissä pitää olla vähän enemmän rasvaa. Hampurilainen saa olla syntinen ruoka. Rasvaisuudesta tulee se hampurilaisen mehukkuus. Rasvaa pitäisi olla vähintään 20 prosenttia. Paras markettituote on mielestäni tällä hetkellä HK:n karkeaksi jauhettu naudan rinta, Suikkari vinkkaa.

Pihvien valmistamiseen Suikkari suosittelee niin sanottua smashburger-menetelmää. 

– Lihasta muotoillaan kevyesti pallo, jonka jälkee se prässätään eli painetaan kuumaan levyyn. Näin saa markettijauhelihasta tehtyä todella hyvää. Painetaan ihan ohkaiseksi ja haetaan se hyvä paistopinta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.