Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maukasta, edullista ja ekologista – näitä kannattaa syödä juuri nyt

Colourbox.com
Julkaistu 03.06.2016 21:15

MTV LIFESTYLE

Sesongin mukaan syöminen on maukasta, edullista ja ekologista. Satokausi-ajattelua on Suomessa levittänyt Satokausikalenteri ja nyt myös sen pohjalta toteutettu keittokirja Sesonkireseptit.

Kotimaisten kasvisten sesonki alkaa Suomessa alkukesästä. Sesonkireseptit-keittokirjan tekijä Hanna Hurtta vinkkaa, mitä kannattaa syödä juuri nyt.

– Alkukesä on villivihannesten parasta aikaa! Nokkonen, vuohenputki, voikukka, maitohorsma ja kuusenkerkät ovat parhaimmillaan muutama mainitakseni. Keväiset ikisuosikit parsa ja raparperi tietysti myös.

Kasvisruokia tehdessä yksinkertaisuus on valttia. 

 – Sesongissa olevat tuoreet kasvikset maistuvat jo itsessään niin hyvältä, ettei ihmeitä tarvita. Pikainen höyrytys tai paisto pannulla ja ripaus suolaa perään. Kesällä käytän tuoreita yrttejä ihan mielinmäärin, niillä saa ihania makuvariaatioita vaikkapa tuttuun ja turvalliseen perunasalaattiin.

Yleisin kasviksiin liittyvä kokkausmoka on liian kypsäksi keittäminen.
 
– Suurin osa kasviksista on parhaimmillaan vain kevyesti kypsennettynä, Hanna Hurtta muistuttaa. 

Varhaiskaali on nyt parhaimmillaan. Tämä ohje on Sesonkireseptit-kirjasta.

RESEPTI

Lisää aiheesta:

Herätys, suomalaiset! Kotimaisen kasviksen sato uhkaa päätyä roskiinNyt on villiä! Saat ruokaa puoli-ilmaiseksi, jos teet näinEdullinen raaka-aine uunijuureksiin – supermaukasta, eikä tarvitse edes kuoria!Jos ostat varhaisperunoita tai muita kevätsadon herkkuja, varo yhtä asiaa: "Eivät kestä..."Nappaa tämä halpa raaka-aine nyt ostoskoriisi: "Niin helppoa ja hyvää, että ehdottomasti ihan jokaisen syytä kokeilla"Ruokakaupassa odottaa nyt todellinen kultakaivos! Nappaa nämä hevi-herkut ostoskoriin: "Yksi maukkaimmista..."
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • pe11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • to17:02
    Ruoka

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!