Maukasta, edullista ja ekologista – näitä kannattaa syödä juuri nyt

COLOURBOX_raparperi
Colourbox.com

Sesongin mukaan syöminen on maukasta, edullista ja ekologista. Satokausi-ajattelua on Suomessa levittänyt Satokausikalenteri ja nyt myös sen pohjalta toteutettu keittokirja Sesonkireseptit.

Kotimaisten kasvisten sesonki alkaa Suomessa alkukesästä. Sesonkireseptit-keittokirjan tekijä Hanna Hurtta vinkkaa, mitä kannattaa syödä juuri nyt.

– Alkukesä on villivihannesten parasta aikaa! Nokkonen, vuohenputki, voikukka, maitohorsma ja kuusenkerkät ovat parhaimmillaan muutama mainitakseni. Keväiset ikisuosikit parsa ja raparperi tietysti myös.

Kasvisruokia tehdessä yksinkertaisuus on valttia. 

 – Sesongissa olevat tuoreet kasvikset maistuvat jo itsessään niin hyvältä, ettei ihmeitä tarvita. Pikainen höyrytys tai paisto pannulla ja ripaus suolaa perään. Kesällä käytän tuoreita yrttejä ihan mielinmäärin, niillä saa ihania makuvariaatioita vaikkapa tuttuun ja turvalliseen perunasalaattiin.

Yleisin kasviksiin liittyvä kokkausmoka on liian kypsäksi keittäminen.
 
– Suurin osa kasviksista on parhaimmillaan vain kevyesti kypsennettynä, Hanna Hurtta muistuttaa. 

Varhaiskaali on nyt parhaimmillaan. Tämä ohje on Sesonkireseptit-kirjasta.

Varhaiskaali on parhaimmillaan alkukesästä. Hanna Hurtta on tehnyt tämän helpon reseptin Sesonkireseptit-kirjaan.

Ainekset:

  • 500 g varhaiskaalia
  • 3 munaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • paistamiseen voita

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.