Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry muistuttaa, että juureskausi on parhaimmillaan juuri nyt. Rouva Kasviksena tunnettu Pirjo Toikkanen kertoo omat juurestärppinsä.
Videolla keittiömestari Filip Langhoffin juuresvinkit.
Nyt kannattaa popsia porkkanaa ja muita kotimaisia juureksia. Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry muistuttaa, että monipuolinen ja säännöllinen juuresten syöminen edesauttaa ylläpitämään terveyttä. Juureksista saa vitamiineja, kivennäisaineita, kuituja sekä flavonoideja.
Perinteisten joululaatikoista tuttujen juuresten lisäsi kannattaa rohkeasti kokeilla myös itselleen uusia juureksia.
– Kaupan hedelmä- ja vihannesosastolla voi tarkistaa, mitä erilaisia juureksia tänä vuonna tarjotaan ja missä eri muodoissaan. Valikoimaa on kuoripäällisistä juureksista aina valmiisiin juuressoseisiin ja säilykkeisiin, Rouva Kasviksena tunnettu Pirjo Toikkanen vinkkaa MTK:n tiedotteessa.
Lue myös: Pirjon nerokas salaatti säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa: "Helpottaa arkea ja on edullinen"
Mukulaselleriä, palsternakkaa, juuripersiljaa
Mukulaselleri ja palsternakka ovat löytäneet paikkansa suomalaisten keittiöistä muutoinkin kuin liemijuureksina. Niistä saa uunissa paahdettuina makuelämyksiä. Uusi vanha tuttavuus juuripersilja on monelle vielä tuntematon, mutta ehdottomasti tutustumisen arvoinen.
