Moni syö aamupalaksi puuroa, mutta mikä olisi sopiva annosmäärä?
Perjantaina 10.10. vietettiin kansainvälistä puuropäivää, ja terveellisen puuron saloihin perehdyttiin myös Huomenta Suomessa. Ruoka- ja ravitsemusasiantuntijat kertoivat lähetyksessä tarkemmin puuron terveyshyödyistä.
– Puuro on monipuolista, maukasta, helppoa valmistaa ja aika edullistakin. Jos mietitään ravitsemuksellisesti, niin kaurahiutale tai hiutalepuuro ylipäätään tehdään täysjyvästä, ja se on ehdottomasti hyvä juttu, kertoi Raisio-konsernin ravitsemusasiantuntija Marja Vakkuri.
Lue myös: Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroa
Kuinka paljon puuroa aamupalaksi?
Ravitsemusasiantuntijalta tiedusteltiin myös sopivaa puuroannosta. Kuinka paljon puuroa kannattaisi syödä esimerkiksi aamupalaksi?
– Se on todella paljon ihmisestä ja kulutuksesta kiinni, Vakkuri muistutti.
Keskimääräinen puuroannos on noin 40 grammaa eli yhden desilitran verran hiutaleita. Se on Vakkurin mukaan sopiva annos vähemmän liikkuvalle ihmiselle.

