Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yle: Ravintola-alalle syntynyt todellinen korona-ajan yllätyshitti – keittiömestari kertoo järjettömistä myynneistä MTV:lle: "Aivan kreisiä"

3:03Miten Michelin-ravintola muuttui sushitehtaaksi?
Julkaistu 22.04.2020 12:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Yle: Todellinen yllätys ravintola-alalla - ainakin yksi ruokatuote on nyt myyntihitti: ”Niin hassulta kuin se kuulostaakin, myy tällä hetkellä enemmän kuin ennen kriisiä"Yle Uutiset kertoo, että sushista on kasvanut koronakriisin aikana menestystuote. NoHo Partners -ravintolayhtiöön kuuluva sushiravintolaketju Hanko Sushi myy tällä hetkellä jopa paremmin kuin normaaliolosuhteissa. Myös sushitehtaaksi muuntautunut Michelin-ravintola myy nyt aivan järjettömiä määriä sushia.

Vaikka ravintola-alalla eletään nyt uskomattoman haastavia aikoja, kaikilla ei mene huonosti. Suomesta löytyy yllättäen ravintolaketju, joka on onnistunut peräti kasvattamaan myyntejään. Kyseessä on NoHo Partnersin edustama sushiravintola Hanko Sushi.

– Niin hassulta kuin se kuulostaakin, Hanko Sushi myy tällä hetkellä enemmän kuin ennen kriisiä, NoHo Partnersin toimitusjohtaja Aku Vikström sanoo Yle Uutisten haastattelussa.

Ylen mukaan ilmiö vahvistetaan myös muista sushiravintoloista: sushi on todellinen koronaviikkojen yllätyshitti. Kova menekki johtuu Vikströmin mukaan muun muassa siitä, että normaalisti sushia buffeteissaan myyvät aasialaisravintolat ovat joutuneet sulkemaan ovensa. Niinpä suomalaiset hakevat nyt sushinsa esimerkiksi ruokakaupoista ja sushiin erikoistuneista ravintoloista, jotka myyvät tuotteitaan kotiinkuljetuksella

– Meille tuottaa ongelmia tehdä niin paljon sushia kuin on kysyntää, Vikström sanoo.

Hanko Sushi on yksi valonpilkahdus tällä hetkellä kovissa haasteissa kamppailevalle NoHo Partnersille. Yle kertoo, että yhtiön noin 250 ravintolasta vain parikymmentä sinnittelee take away -myynnin ja ruokalähettien varassa.

Myös sushitehtaaksi muuttunut Michelin-ravintola myynyt järjettömän määrän sushia

sushi ravintola ora Sasu LaukkonenMTV/Shutterstock

Sushin potentiaali on huomattu myös huippuravintoloissa. Kerroimme jo maaliskuussa helsinkiläisen keittiömestari Sasu Laukkosen tempauksesta muuttaa Michelin-ravintolansa sushitehtaaksi. Kun asiakaskato iski fine dining -ravintolassa, Laukkonen ei jäänyt murehtimaan tilannetta, vaan tarttui tuumasta toimeen. Hän vaihtoi ravintolansa konseptin täysin ja Michelin-ruoan sijaan myy nyt take away -sushia.

Sushiboksit ovat olleet Orassa myyntimenestys.  

– Meillä on ollut keskimäärin neljä myyntipäivää viikossa. Viime viikon loppuun mennessä myimme neljässä viikossa 50 000 palaa sushia. Aivan kreisiä, Laukkonen kertoo nyt MTV:lle.

Orassa ollaan myös laajennettu hiukan myyntikanavia ja sushibokseja menee tällä hetkellä myyntiin muun muassa läheiseen Laivurin valinta -kauppaan sekä Tukkutorin kalan myymälään. Lisäksi Laukkonen neuvottelee parhaillaan ainakin yhdestä uudesta myyntipaikasta.

– Meinaa lähteä käsistä tämä homma, Laukkonen iloitsee.

Lue myös: Helsinkiläinen keittiömestari äimistyneenä Michelin-ravintolassaan – 15 euron konseptista hitti: "Myynti räjähti käsiin"

Lisää aiheesta:

Markettisushi myy, mutta suosittu sushiravintola on yllättäen pulassa: "Ihmisillä on ehkä yleistä pelkoa takapuolessa"Ensin Michelin-ravintola muuttui "sushitehtaaksi", nyt Sasu Laukkosella on jälleen ässä hihassa – keksi nerokkaan lounastuotteen, jota "oikeastaan kukaan ei vielä tee"HS: Helsinkiläiskauppias Olli keksi todellisen hitin suljetun salaattibaarin tilalle: "Emme lannistu, prkl"Helsinkiläinen keittiömestari äimistyneenä Michelin-ravintolassaan – 15 euron konseptista hitti: "Myynti räjähti käsiin"Helsinkiläinen keittiömestari muuttaa Michelin-ravintolansa "sushitehtaaksi" koronakriisissä: "Kaiken tämän keskellä jotain positiivista"Suomessa ei enää ole "sushirajaa" – kysyntä räjähtänyt S- ja K-kaupoissa: "Siitä on kovaa vauhtia tulossa uusi tex-mex"
RuokaKoronavirusYrittäjyysRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • 09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • to17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!