Mainos

Linsseistä ja munakoisoista valmistuu herkullinen keitto tällä Kari Aihisen ohjeella. Paahdettu linssi-munakoisokeitto tehtiin Kaappaus keittiössä -ohjelmassa.

Ainekset

  • 1 munakoiso
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl linssejä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • loraus soijaa
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoretta rosmariinia
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

Paahdettu linssi-munakoisokeitto valmistuu näin:

  1. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa puoliksi. Valele ne öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää munakoisopuoliskojen väliin yrttejä. Yhdistä munakoisonpuoliskot takaisin yhteen ja kääri ne tiukasti folioon.
  2. Paahda munakoisoa uunissa 200 asteessa noin 45 min.
  3. Kun munakoisot ovat kypsiä kaavi kuorista liha irti ja lisää kattilaan.
  4. Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä kattilassa munakoison kanssa ja lisää pian linssit, tomaattimurska, loraus soijaa, suolaa ja pippuria. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä.
  5. Kaada seos blenderiin ja aja tasaiseksi keitoksi. Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan. Lisää vettä taikka kasvislientä jos keitto on liian paksua.

Katso jakson muut reseptit täältä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja