Paahdettu linssi-munakoisokeitto
![Copyright: MTV Oy / Ida Kentala. Photographer: Ida Kentala. Kaappaus_keittiossa_S7_EPS10_Tampere_Munakoisokeitto](https://im.mtvuutiset.fi/image/8281062/landscape16_9/1600/900/ae179ed497ae4862aaca19e0b112a095/qr/kaappaus-keittiossa-s7-eps10-tampere-munakoisokeitto.jpg)
MTV Oy / Ida Kentala
Julkaistu
Linsseistä ja munakoisoista valmistuu herkullinen keitto tällä Kari Aihisen ohjeella. Paahdettu linssi-munakoisokeitto tehtiin Kaappaus keittiössä -ohjelmassa.
- Annosmäärä: 2-4 annosta
- Ruokavalio: Vegaaninen
Ainekset
- 1 munakoiso
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl linssejä
- 500 g tomaattimurskaa
- loraus soijaa
- suolaa
- pippuria
- tuoretta rosmariinia
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Paahdettu linssi-munakoisokeitto valmistuu näin:
- Leikkaa munakoiso pituussuunnassa puoliksi. Valele ne öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää munakoisopuoliskojen väliin yrttejä. Yhdistä munakoisonpuoliskot takaisin yhteen ja kääri ne tiukasti folioon.
- Paahda munakoisoa uunissa 200 asteessa noin 45 min.
- Kun munakoisot ovat kypsiä kaavi kuorista liha irti ja lisää kattilaan.
- Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä kattilassa munakoison kanssa ja lisää pian linssit, tomaattimurska, loraus soijaa, suolaa ja pippuria. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä.
- Kaada seos blenderiin ja aja tasaiseksi keitoksi. Maista ja mausta lisää tarpeen mukaan. Lisää vettä taikka kasvislientä jos keitto on liian paksua.
Katso jakson muut reseptit täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka