Maailman parhaimmaksikin valittu newyorkilaisravintola Eleven Madison Park ei välttämättä enää avaudu koronakriisin jälkeen, ainakaan samalla konseptilla kuin ennen.
New Yorkissa toimiva Eleven Madison Park -ravintola valittiin maailman parhaaksi ravintolaksi vuonna 2017. Kolmen Michelin-tähden ravintola sijaitsee Manhattanilla ja se on ollut toiminnassa vuodesta 1998. Vuodesta 2006 huippuravintolan keittiötä on johtanut kokki Daniel Humm. Nyt keittiömestari kertoo uutissivusto Bloombergille, ettei ravintola enää välttämättä avaa oviaan koronakriisin jälkeen.
– Eleven Madison Parkin yllä leijuu kysymysmerkki, avautuuko se uudelleen vai ei. Uudelleen avaaminen maksaisi miljoonia dollareita. Täytyisi saadda kaikki työntekijät takaisin. Työskentelen isossa tilassa hienoilla välineillä ja haluan jatkossakin kokata upeista raaka-aineista luovasti. Samaan aikaan siinä pitää kuitenkin olla jotain järkeä, Humm totesi Bloombergin haastattelussa maanantaina.
"Ymmärsin, kuinka paha tilanne oikeasti on"
Humm sanoo, että 80-paikkaisen luksusravintolan pakotettu sulkeutuminen maaliskuun puolessa välissä oli odottamatonta. Keittiömestari kertoo, että pöydät oli varattu täyteen loppuun asti, kunnes käsky sulkemiseen tuli. Aluksi kokki kuvitteli, että sulkuaika olisi maksimissaan pari viikkoa.
– Mutta kun ravintolatoimenjohtaja Danny lomautti tiimin, ymmärsin, kuinka paha tilanne oikeasti on. Tällaisissa tilanteissa hän aina selvittää kaikki mahdollisuudet.
