Yksi Suomen parhaista ravintoloista lopettaa toimintansa: "Helpompi tehdä päätös menestyvän ravintolan sulkemisesta vapaaehtoisesti"

Ravintola Aito
Töölöläisravintola Aito sulkee ovensa kesäkuussa. Ravintola Aito

Helsingissä yli 14 vuoden ajan toiminut ravintola Aito lopettaa toimintansa. Ravintola nousi juuri Suomen 50 parasta ravintolaa -listalle. 

Vuodesta 2009 Helsingin Töölössä toiminut kortteliravintola Aito lopettaa toimintansa kesäkuussa, ravintolasta tiedotetaan.

– Olemme olleet etuoikeutettuja saadessamme elää unelmaamme viimeisen 14 vuoden ajan, mutta nyt on aika unelmoida uusista ja erilaisista asioista sekä antaa aikaa myös itselleen, kertoo Aiton ravintoloitsija Tuomas Serkamo tiedotteessa.

"On helpompi tehdä päätös menestyvän ravintolan sulkemisesta vapaaehtoisesti kuin joskus myöhemmin pakon edessä"

Ravintola Aito äänestettiin keväällä Suomen 50 parasta ravintolaa -listan sijalle 34. Aiton ravintoloitsijoiden mukaan päätös ravintolan sulkemisesta ei ollut helppo, mutta siihen vaikuttivat henkilökohtaisten syiden lisäksi päätöksen vapaaehtoisuus. 

Huippuravintolat lopettavat nyt meillä ja maailmalla toimintansa yksi toisensa jälkeen. Kesällä 2022 uutisoitiin helsinkiläisen Michelin-ravintola Inarin sulkeutumisesta. Tammikuussa 2023 kerrottiin puolestaan maailman parhaaksi valitun ravintola Noman lopettamisesta.

– On helpompi tehdä päätös menestyvän ravintolan sulkemisesta vapaaehtoisesti kuin joskus myöhemmin pakon edessä. Keski-iän kolkutellessa sitä tulee herkemmin kuunneltua omaa kehoaan ja sen jaksamista. Kaikella on aikansa ja paikkansa, sanoo Aiton keittiömestari ja toinen ravintoloitsija Kimmo Ylisuvanto tiedotteessa. 

Ravintoloitsijoilla ei ole tällä hetkellä suunnitelmissa avata uutta ravintolaa. He kertovat kuitenkin rakkauden ravintola-alaa kohtaan säilyvän. 

– On varmaa, että jossain muodossa meistä tullaan kuulemaan jatkossakin, toteaa Serkamo. 

Ravintola Aiton viimeinen illallinen tarjoillaan 17.6.2023. Museokadun tiloissa on ollut ravintolatoimintaa 1930-luvun lopulta saakka ja ravintolatoiminta tulee jatkumaan Aiton sulkeutumisen jälkeen uudella konseptilla uusien yrittäjien toimesta myöhemmin kesän 2023 aikana. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!