Mainos

Lihakokki varoittaa yhdestä yleisestä virheestä pihvin paistossa – maku menee pilalle: "Kukaan ei halua syödä sellaista"

Kokki ja liha-asiantuntija Christian Stevenson jakaa parhaat vinkkinsä täydellisen pihvin paistamiseen.

Christian Stevenson on kokki ja pihvispesialisti, joka on niittänyt mainetta DJ BBQ -YouTube-kanavallaan. Christian jakaa kanavallaan ruoanlaitovinkkejä ja reseptejä videoiden muodossa. Lisäksi hän on julkaissut keittokirjoja ja työskennellyt muun muassa Jamie Oliverin kanssa.

Nyt lihaekspertti on julkaissut parhaat pihvivinkkinsä ystävänpäivän kunniaksi, yhteistyössä kauppaketju Asdan kanssa. Christian paljastaa videolla yhden oleellisen virheen, johon moni sortuu pihviä paistaessaan. Virhe liittyy maustamiseen.

– Mausta aina pihvi suolalla ennen paistamista ja pippurilla vasta paistamisen jäkeen. Pippuri voi palaa pannulla ja saada pihvin maistumaan kitkerältä. Kukaan ei halua syödä sellaista, kokki sanoo.


Hän muistuttaa myös toisesta oleellisesta seikasta: pihvin kannattaa antaa levätä huoneenlämmössä ennen paistamista. Christianin mukaan tämä auttaa tekemään pihvin koostumuksesta mureamman.

– Anna lihan olla huoneenlämmössä puoli tuntia ennen paistamista. Tämä tekee pihvin koostumuksesta paremman ja varmistaa, että kaikki lihasnesteet pysyvät sisällä paistamisen ajan.

 ***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja