Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihakokki varoittaa yhdestä yleisestä virheestä pihvin paistossa – maku menee pilalle: "Kukaan ei halua syödä sellaista"

Kokki Christian Stevenson antaa vinkit täydellisen pihvin paistamiseen.
Kokki Christian Stevenson antaa vinkit täydellisen pihvin paistamiseen.Shutterstock
Julkaistu 14.02.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki ja liha-asiantuntija Christian Stevenson jakaa parhaat vinkkinsä täydellisen pihvin paistamiseen.

Christian Stevenson on kokki ja pihvispesialisti, joka on niittänyt mainetta DJ BBQ -YouTube-kanavallaan. Christian jakaa kanavallaan ruoanlaitovinkkejä ja reseptejä videoiden muodossa. Lisäksi hän on julkaissut keittokirjoja ja työskennellyt muun muassa Jamie Oliverin kanssa.

Nyt lihaekspertti on julkaissut parhaat pihvivinkkinsä ystävänpäivän kunniaksi, yhteistyössä kauppaketju Asdan kanssa. Christian paljastaa videolla yhden oleellisen virheen, johon moni sortuu pihviä paistaessaan. Virhe liittyy maustamiseen.

– Mausta aina pihvi suolalla ennen paistamista ja pippurilla vasta paistamisen jäkeen. Pippuri voi palaa pannulla ja saada pihvin maistumaan kitkerältä. Kukaan ei halua syödä sellaista, kokki sanoo.


Hän muistuttaa myös toisesta oleellisesta seikasta: pihvin kannattaa antaa levätä huoneenlämmössä ennen paistamista. Christianin mukaan tämä auttaa tekemään pihvin koostumuksesta mureamman.

– Anna lihan olla huoneenlämmössä puoli tuntia ennen paistamista. Tämä tekee pihvin koostumuksesta paremman ja varmistaa, että kaikki lihasnesteet pysyvät sisällä paistamisen ajan.

Lue myös: Vicky jakoi Twitterissä kuvan ravintolan ruokalistasta ja somemyrsky oli valmis: Tilaisitko sinä tämän pihvin?

 ***

1:30Naudan sisäfileepihvit ja helppo béarnaisekastike

Lisää aiheesta:

Fyysikko väittää: Tämä on paras tapa kypsentää pihviÄlä ikinä tee näin jauhelihalle! Emilyn jauhelihavinkki hirvittää kokkeja ja ruoka-asiantuntijoita: "Ehdoton ei"Juliette paistoi poikaystävälleen pihvin erittäin kyseenalaisella tavalla – älä missään nimessä kokeile tätä kotonaYksi yllättävä ainesosa tekee lihasta huomattavasti parempaa – kokki ei ollut uskoa, kunnes testasi itse: "Se on totta"Jamie Oliver kertoo chilifaktan, jota moni ei ole edes tullut ajatelleeksi: "Mahtava idea!"Maistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..."
RuokaLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 13:38
    Ruoanlaitto

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"