Fyysikko väittää: Tämä on paras tapa kypsentää pihvi
Fyysikolla on hieman epätavallinen metodi pihvin kypsentämiseen.
Monella huippukokilla on mielipide siitä, miten paistetaan täydellinen pihvi.
Eikä se mielipide taatusti ole sama kuin fyysikko George Vekinisillä, jonka mielestä pihvi kannattaa nakata mikroaaltouuniin, kirjoittaa New York Post.
Tiede avuksi kokkailussa
Kaikki ovat taatusti kuulleet ohjeen siitä, miten liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen sen kypsentämistä. Vekinis vain vie idean hieman pidemmälle.
– Liha on aina hyvä lämmittää ensin mikrossa. Jos alat paistaa sitä suoraan jääkaapista, et lämmitä lihaa sisältäpäin, Vekinis toteaa BBC:n podcastissa Instant Genius.
Fyysikko lämmittäisi pihviä mikrossa minuutin tai kaksi – riippuen pihvin paksuudesta.
– Sitten paistat sitä nopeasti, hyvin lyhyen aikaa, vain saadaksesi pienen pintareaktion, Vekinis neuvoo ja toteaa, ettei pintojen paistaminen saisi kestää pidempään kuin 60 sekuntia.
Vekinisin mielestä parhain tapa nauttia pihviä on medium rare -kypsyydellä,
Tieteellä on sanottavaa myös lihan suolaamisesta.
– Suolalla on kyky imeä mahdollisimman paljon nestettä lihasta ja siitä tulee sitkeää ja syötäväksi kelpaamatonta.. suolaa ei ikinä pitäisi laittaa pihville ennen paistamista, Vekinis toteaa tieteen näkökulmasta.
Katso myös: Voiko lohifileen kypsentää mikrossa? Testasimme!
Lähteet: New York Post, Instant Genius
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti