Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Fyysikko väittää: Tämä on paras tapa kypsentää pihvi

4:24Kauhujen keittiön pippuripihvejä leivänpaahtimessa:"Jos mikään ei syty palamaan, niin me ollaan jo onnistuttu tässä"KATSO MYÖS: MTV Uutisten Kauhujen keittiössä on testattu myös pippuripihvin valmistamista leivänpaahtimessa.
Julkaistu 24.11.2023 12:44

Emmi Niiniaho

Fyysikolla on hieman epätavallinen metodi pihvin kypsentämiseen.

Monella huippukokilla on mielipide siitä, miten paistetaan täydellinen pihvi.

Eikä se mielipide taatusti ole sama kuin fyysikko George Vekinisillä, jonka mielestä pihvi kannattaa nakata mikroaaltouuniin, kirjoittaa New York Post.

Lue myös: Näin paistat täydellisen naudan sisäfileepihvin Kari Aihisen opeilla

Tiede avuksi kokkailussa

Kaikki ovat taatusti kuulleet ohjeen siitä, miten liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen sen kypsentämistä. Vekinis vain vie idean hieman pidemmälle.

– Liha on aina hyvä lämmittää ensin mikrossa. Jos alat paistaa sitä suoraan jääkaapista, et lämmitä lihaa sisältäpäin, Vekinis toteaa BBC:n podcastissa .

Instant Genius

pihviVekinis oli BBC:n podcastin vieraana keskustelemassa siitä, miten ihmisestä voi tulla parempi kokki tieteen avulla.Shutterstock

Fyysikko lämmittäisi pihviä mikrossa minuutin tai kaksi – riippuen pihvin paksuudesta.

– Sitten paistat sitä nopeasti, hyvin lyhyen aikaa, vain saadaksesi pienen pintareaktion, Vekinis neuvoo ja toteaa, ettei pintojen paistaminen saisi kestää pidempään kuin 60 sekuntia.

Vekinisin mielestä parhain tapa nauttia pihviä on medium rare -kypsyydellä,

Tieteellä on sanottavaa myös lihan suolaamisesta.

– Suolalla on kyky imeä mahdollisimman paljon nestettä lihasta ja siitä tulee sitkeää ja syötäväksi kelpaamatonta.. suolaa ei ikinä pitäisi laittaa pihville ennen paistamista, Vekinis toteaa tieteen näkökulmasta.

Lue myös: Tiesitkö? Tällaista makaronilaatikko oli Suomessa ennen

Lue myös: "Kaikkien aikojen liharuoka" on superhelppo valmistaa – milloin söit viimeksi?

Katso myös: Voiko lohifileen kypsentää mikrossa? Testasimme!

1:53Voiko lohifileen kypsentää mikrossa? Testasimme!Amerikkalainen huippukokki David Chang jakoi TikTokissa reseptin mikroloheen.

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lähteet: New York Post, Instant Genius

Lisää aiheesta:

Lohifilee kypsäksi parissa minuutissa! Huippukokilta yllättävä valmistusvinkkiJuliette paistoi poikaystävälleen pihvin erittäin kyseenalaisella tavalla – älä missään nimessä kokeile tätä kotonaYksi yllättävä ainesosa tekee lihasta huomattavasti parempaa – kokki ei ollut uskoa, kunnes testasi itse: "Se on totta"Gordon Ramsayn listaus: 5 perustaitoa, jotka jokaisen ruoanlaittajan tulisi osata keittiössä – osaatko sinä?Maistuisiko kunnon pihvi? Tämä oli kokki Anthony Bourdainin tärkein vinkki lihan paistamiseen: "Älä hitossa..." "Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsä
RuoanlaittoRuokaMitä ihmettä?Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"

  • 21.9.17:33
    Ruoka

    Perunaakin maukkaampaa! Kotimainen raaka-aine, jota kannattaa nyt ostaa