Fyysikko väittää: Tämä on paras tapa kypsentää pihvi

Kauhujen keittiön pippuripihvejä leivänpaahtimessa:"Jos mikään ei syty palamaan, niin me ollaan jo onnistuttu tässä" 4:24 Kauhujen keittiön pippuripihvejä leivänpaahtimessa:"Jos mikään ei syty palamaan, niin me ollaan jo onnistuttu tässä"
KATSO MYÖS: MTV Uutisten Kauhujen keittiössä on testattu myös pippuripihvin valmistamista leivänpaahtimessa.

Fyysikolla on hieman epätavallinen metodi pihvin kypsentämiseen.

Monella huippukokilla on mielipide siitä, miten paistetaan täydellinen pihvi.

Eikä se mielipide taatusti ole sama kuin fyysikko George Vekinisillä, jonka mielestä pihvi kannattaa nakata mikroaaltouuniin, kirjoittaa New York Post.

Tiede avuksi kokkailussa

Kaikki ovat taatusti kuulleet ohjeen siitä, miten liha kannattaa ottaa huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen sen kypsentämistä. Vekinis vain vie idean hieman pidemmälle.

– Liha on aina hyvä lämmittää ensin mikrossa. Jos alat paistaa sitä suoraan jääkaapista, et lämmitä lihaa sisältäpäin, Vekinis toteaa BBC:n podcastissa Instant Genius.

Fyysikko lämmittäisi pihviä mikrossa minuutin tai kaksi – riippuen pihvin paksuudesta.

– Sitten paistat sitä nopeasti, hyvin lyhyen aikaa, vain saadaksesi pienen pintareaktion, Vekinis neuvoo ja toteaa, ettei pintojen paistaminen saisi kestää pidempään kuin 60 sekuntia.

Vekinisin mielestä parhain tapa nauttia pihviä on medium rare -kypsyydellä,

Tieteellä on sanottavaa myös lihan suolaamisesta.

– Suolalla on kyky imeä mahdollisimman paljon nestettä lihasta ja siitä tulee sitkeää ja syötäväksi kelpaamatonta.. suolaa ei ikinä pitäisi laittaa pihville ennen paistamista, Vekinis toteaa tieteen näkökulmasta.

Katso myös: Voiko lohifileen kypsentää mikrossa? Testasimme!

Voiko lohifileen kypsentää mikrossa? Testasimme! 1:53
Amerikkalainen huippukokki David Chang jakoi TikTokissa reseptin mikroloheen.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!