Legendaarinen ja helppo jauheliharuoka on mieletön hitti – oletko maistanut?

Jauhelihan paistaminen: Näin se pitäisi Kari Aihisen mukaan tehdä 3:26 Jauhelihan paistaminen: Näin se pitäisi Kari Aihisen mukaan tehdä
KATSO MYÖS: Osaatko paistaa jauhelihan oikein?

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita ruokaohjeita. Nyt kokataan todellinen klassikko, peltilihis. 

Videolla: Osaatko paistaa jauhelihan oikein? 

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta.

Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejä. Testaa esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai nämä törkeän hyvät paistetut perunat.

Tällä kertaa kokataan klassikkoruoka, peltilihapiirakka. 

Peltilihapiirakka on koko perheen suosikki

Peltilihapiirakka, joka tunnetaan monissa suomalaiskodeissa myös nimellä levylihis, saavutti vuonna 2015 käsittämättömän suosion sosiaalisessa mediassa. Retroherkun resepti lähti  leviämään vauhdilla, kun MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston silloinen bloggaaja Jani Kinnunen kirjoitti aiheesta Sivumaku-blogiinsa. Jani loihti blogiinsa kotoisan peltilihapiirakan, jonka resepti on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g – parhaat jauhelihareseptit -kirjasta.

Nyt on aika jälleen retroilla ja valmistaa kotona mehevää levylihistä! Peltilihis sopii välipalaksi, iltapalaksi ja miksei vaikka päivälliseksikin esimerkiksi salaatin kanssa nautittuna. Mikä parasta, peltilihapiirakka valmistuu nopeasti pakastealtaan pelastajaa, voitaikinaa hyödyntäen. 

Peltilihiksen valmistamiseen voi käyttää mitä tahansa jauhelihaa ja melkein mitä tahansa riisiäkin. Peltilihis on maukasta sellaisenaan tai sen voi nautiskella vaikka ketsupin kera.

Nappaa helppo ohje: Peltilihapiirakan resepti

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.