Laskiaispullien yllättävät tuunausvinkit – testaa yhdeksän eri herkkutäytettä!

Elämäsi parhaat laskiaispullat! Valitse näistä täytteistä 0:43 Elämäsi parhaat laskiaispullat! Valitse näistä täytteistä
KATSO VIDEO: Yhdeksän eri täytevaihtoehtoa laskiaispullille.

Laskiaisena herkutellaan erilaisilla pullilla. Kokeile näitä hittiohjeita!

Laskiaisena herkutellaan perinteisesti kermavaahdolla ja esimerkiksi hillolla tai mantelimassalla täytetyillä laskiaispullilla.

Perinteisten pullien lisäksi voi laskiaiseksi leipoa kuitenkin muutakin teemaan sopivaa. Nappaa tästä ohjeet laskiaisherkkuihin.

Laskiaispullasta tulikin laskiaispitko

Katin laskiaispullapitko on täydellinen herkku isommalle porukalle 1:05

Näin valmistuu herkullinen laskiaispullapitko.

Kati "Hellapoliisi" Jaakonen loihti muutama vuosi sitten muhkean ja kätevän laskiaispullapitkon.

– Laskiaispullapitko on hauska tapa tarjota laskiaispullaa isommallekin joukolle. Tästä taikinasta voit valmistaa kaksi muhkeaa pitkoa. Voit halutessasi pienentää tai suurentaa ohjeen, Kati vinkkaa. 

Laskiaispullapitkon täytteeksi Kati valitsi tällä kertaa raparperihilloa, joka antaa pullalle ihastuttavan kesäisen maun. Täytteestä voi kuitenkin tehdä halutessaan ihan perinteisenkin.

Kurkkaa resepti: Katin laskiaispullapitko

Runebergin laskiaispullissa yhdistyy kaksi sesonkiherkkua

Testaa runebergin laskiaispullat!

Jos et osaa päättää laskiaispullien ja runebergintorttujen väliltä, syö ne molemmat runebergin laskiaispullien muodossa! Tämäkin ohje on Kati Jaakosen käsialaa.

– Helmikuussa kalenterista löytyy useampi juhlapäivä, joihin on vahvasti liitetty omat herkkuleivonnaiset. Runebergin päivää vietetään helmikuun alussa ja kuun loppupuolella nautiskellaan laskiaispullia. Kokeile, miltä maistuvat runebergin laskiaispullat, Kati sanoo.

Näissä pullissa piilee myös ovela juju: niissä nimittäin maistuu karvasmanteli ja lisätäytteiden avulla saat niistä tuunattua entistäkin överimmän herkun.

– Voit halutessasi täyttää pullat mantelimassalla ja kermavaahdolla, Kati vinkkaa.

Yhdeksän eri täytevaihtoehtoa laskiaispullille

Nyt ei tarvitse enää kinastella, vaan jokainen voi täyttää laskiaispullansa ihan mielensä mukaan.

Kati Jaakonen vinkkasi aiemmin laskiaispullille yhdeksän erilaista täytettä. Jos ihan villiksi heittäytyy, voi leipoa itse pullat ja kokeilla vaikka kaikkia täytteitä.

– Tuunausmahdollisuudet ovat rajattomat. Kurkista kaappiisi ja kokeile erilaisia täytteitä kermavaahdon kanssa. Ja jos haluat helpottaa tekemistä, osta kaupan valmiit pakastepullat, paista ja täytä jäähtyneenä, Kati vinkkaa.

Katso videolta jutun yltä eri täytevaihtoehdot laskiaispullille!

Tästä eri täytevaihtoehdot talteen: Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

Tästä pullaresepti talteen: Anun laskiaispullat

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran helmikuussa 2023.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.