Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Laskiaispullapitko raparperitäytteellä

Hellapoliisi
Julkaistu 14.02.2020 13:30

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 13-14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g sulatettua voita

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • raesokeria

Täyte kahteen pitkoon

  • 400-500 g raparperihilloa tai muuta hilloa
  • 4 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Laskiaispullapitko valmistuu näin:

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
  2. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.
  3. Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota vuoan reunoista. Vaivaa joukkoon sulatettu voi.
  4. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
  5. Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa taikina ensin kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen taikina sivuun. Jaa sitten yksi taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Pyöritä tasakokoisiksi tangoiksi.
  6. Letitä tangot pitkoiksi ja käännä päädyt pullapitkon alle.
  7. Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  8. Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Laita pinnalle paiston loppuvaiheessa leivinpaperiarkki, mikäli pinta tummuu liikaa.
  9. Jäähdytä pitkot.
  10. Leikkaa pituussuunnassa kahteen osaan.
  11. Levitä hillo pullapitkon keskelle koko pituudelta.
  12. Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
  13. Pursota kerma hillon ympärille reunoja myöten ja laita päälle pullapitkon kansiosa.
  14. Tarjoa!

1:05Katin laskiaispullapitko on täydellinen herkku isommalle porukalle

Lisää aiheesta:

Suloiset reikäkakutButterkakku kardemummallaRuusu-rahkapullatLaskiaispullatHellapoliisin laskiaispullatHellapoliisin mämmi-rahkapullat
HellapoliisiLaskiaispullatLaskiainenLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Laskiaispullapitko on hauska tapa tarjota laskiaispullaa isommallekin joukolle. Tästä taikinasta voit valmistaa kaksi muhkeaa pitkoa. Voit halutessasi pienentää tai suurentaa ohjeen. Täytteen raparperihillo antaa pitkolle ihastuttavan kesäisen maun. Voit käyttää täytteessä mielikuvitustasi. Kokeile erilaisia hilloja ja suklaalevitteitä.

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney