Laskiaispullapitko raparperitäytteellä
Laskiaispullapitko on hauska tapa tarjota laskiaispullaa isommallekin joukolle. Tästä taikinasta voit valmistaa kaksi muhkeaa pitkoa. Voit halutessasi pienentää tai suurentaa ohjeen. Täytteen raparperihillo antaa pitkolle ihastuttavan kesäisen maun. Voit käyttää täytteessä mielikuvitustasi. Kokeile erilaisia hilloja ja suklaalevitteitä.
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 50 g tuorehiivaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 13-14 dl vehnäjauhoja
- 150 g sulatettua voita
Pinnalle
- 1 kananmuna
- raesokeria
Täyte kahteen pitkoon
- 400-500 g raparperihilloa tai muuta hilloa
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
- 3 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Laskiaispullapitko valmistuu näin:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
- Murenna joukkoon hiiva ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää sokeri, kardemumma, suola ja vehnäjauhot alustaen vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa kunnes se alkaa irrota vuoan reunoista. Vaivaa joukkoon sulatettu voi.
- Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja jaa taikina ensin kahteen yhtä suureen osaan. Nosta toinen taikina sivuun. Jaa sitten yksi taikina kolmeen yhtä suureen osaan. Pyöritä tasakokoisiksi tangoiksi.
- Letitä tangot pitkoiksi ja käännä päädyt pullapitkon alle.
- Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla noin 15 minuuttia. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Laita pinnalle paiston loppuvaiheessa leivinpaperiarkki, mikäli pinta tummuu liikaa.
- Jäähdytä pitkot.
- Leikkaa pituussuunnassa kahteen osaan.
- Levitä hillo pullapitkon keskelle koko pituudelta.
- Vaahdota kuohu- tai vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Pursota kerma hillon ympärille reunoja myöten ja laita päälle pullapitkon kansiosa.
- Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti