Lajikkeissa on eroja! Tämä peruna on kaikista maukkain

perunalaari
Lehtikuva

Suomessa viljellään kymmeniä erilaisia varhaisperunalajikkeita. Tämän kesän herkullisin perunalajike on käytöltään erittäin monipuolinen. 

Perunalajikkeet eroavat toisistaan ennen kaikkea käyttöominaisuuksiltaan, mutta myös maultaan. Perunalajikkeisiin kannattaa tutustua jos haluaa saada juuri omaan makuun ja käyttöön sopivia perunoita.

Kesän maukkaimman perunasuosituksen antaa Peruna Pro Ry:n puheenjohtaja Sari Peltomaa.

Markkinoiden paras kesäperuna

Tänä kesänä herkutellaan melko uudella, mutta sitäkin maukkaammalla lajikkeella.

– Kesäpöytään ylitse muiden on hieman tavallista perunaa arvokkaampi annabelle, kertoo Peltomaa. 

Uusi perunalajike annabelle on noussut nopeasti kuluttajien suosioon. Se on kiinteä ja keltamaltoinen peruna, jota mainostetaan keittolaadultaan ja tasaisuudeltaan markkinoiden parhaana perunana. Sen luvataan sopivan hyvin myös herkkävatsaisille.

Annabelle  sopii erityisesti salaatteihin, keittoihin ja grilliin, mutta se toimii oikein hyvin myös lisäkeperunana.

Valttina nopea keittoaika

Peltomaalta löytyy suositus myös perinteistä keitinperunaa suosiville. 

– Perusperunoista hyvä vaihtoehto on solist, joka on vähän valmiimman makuinen peruna, Peltomaa vinkkaa.

Solist on erittäin aikainen varhaisperuna, jota on jo nyt hyvin saatavilla. Tämä perunalajike kypsyy muita perunalajikkeita nopeammin, joten sen keittämisen kanssa kannattaakin olla tarkkana. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!