Mika, 51, mokasi irtokarkkiostoksilla: Hulvaton totuus "Lidlin ihan älyttömän hankalista karkkipusseista" valkeni vasta kotona

1:32 Huikea kokoelma! Suvi on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta
Katso myös tämä: Suvi on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta

Mikan omaperäinen tapa irtokarkkien ostamiselle on kerännyt runsaasti naurureaktioita ja positiivista palautetta Facebookissa.

Videolla: Katso myös tämä: Suvi on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta

51-vuotias Mika päätti lähteä lauantaikarkkiostoksille tammikuun loppupuolella Lempäälän Lidliin. Mies ei itse ajatellut reissussa olleen mitään erikoista, ennen kuin hän palasi kotiin ja näki siskonsa. Sisarukset asuvat samassa rintamamiestalossa. 

– Hän tuli kaupasta tuohtuneena kertoen, että nyt on Lidl kyllä suunnitellut ihan älyttömän hankalia kädenmuotoisia karkkipusseja. Hän myös selitti, miten hankala karkit oli saada ujutettua "sormiin", kertoo Mikan sisko Mari.

Mika olikin sullonut karkkinsa normaalin pussin sijaan kertakäyttöhanskaan, joita löytyi karkkihyllyltä käsien suojaamista varten.

– Kysyin veljeltä epäuskoisesti, että "Ethän sä nyt vaan laittanut niitä sellaiseen kerttishanskaan, joita siinä hyllyn luona on?"

Mari kertoo kysymystä seuranneen syvä hiljaisuus ja veljen häkeltynyt tuijotus. Hän kuvailee Mikan ilmeen olleen näkemisen arvoinen, kun hän yhtäkkiä ymmärsi tilanteen.

– Meitä molempia alkoi naurattaa hillittömästi ja hän kaivoi hanskan esille. En ole varmaan ikinä nauranut niin paljoa millekään! 

Hedelmäpussi kertakäyttöhanskan ympärille

Mari kertoo, että karkkihyllyllä oli ollut muitakin asiakkaita samaan aikaan hänen veljensä kanssa.

– Varmasti he ovat naureskelleet veljen äherrykselle hanskan kanssa. Veli oli laittanut täytetyn hanskan vielä varmuuden vuoksi ohueen hedelmäpussiin. 

Mikan omaperäinen irtokarkkien pakkaaminen ei jäänyt myöskään huomaamatta Lidlin kassalla. Mari kertoo kassahenkilön raottaneen hedelmäpussia ja ihmetelleen ääneen hanskaviritelmää.

Mika oli todennut lyhyesti ja ytimekkäästi pussin sisältävän irtokarkkeja.

– Veli oli tässä kohtaa ihmetellyt myyjän outoa kasvojen ilmehdintää. Rahastuksen jälkeen myyjä oli noussut hiljaa tuolistaan, laittanut "kassa suljettu" -kyltin liukuhihnalle ja poistunut nopeasti paikalta. Hän meni varmaan nauramaan takahuoneeseen.

Ei mennyt niin kuin Strömsössä

Mari jakoi veljensä irtokarkkien ostoreissun Facebook-ryhmässä Ei mennyt niinku Strömsössä. Postaus on Marin mukaan saanut pelkästään positiivista palautetta.

– Vaikka asia on hiukan nolottanut veljeä, niin hän on lukenut naureskellen ihmisten kommentteja ja ollut iloinen, että niin moni on saanut iloa päiväänsä hänen kommelluksestaan. 

Marin mukaan moni on kiitellyt, että hänen veljensä on antanut luvan julkaista myös surkuhupaisan kuvan itsestään ja karkkihanskasta. Kommenteissa osa on myös kertonut, että sama moka olisi voinut sattua heillekin.

Mari lupasi leipoa veljelleen kakun, jos postaus rikkoisi yli 20 000 tykkäyksen rajan.

– Suureksi riemuksemme 20 000 tuli täyteen ja kakkua syötiin. Siinä oli tietysti käden kuva, irtokarkeilla koristeltuna. 

Mari kertoo saaneensa viestin, jossa kerrottiin erään perheen hakeneen Lidlistä irtokarkkeja ja lapsi olisi halunnut ottaa hyllyltä mukaan kertakäyttöhanskan.

– Hän olisi kotona halunnut tehdä "karkkikäden", veljeni innoittamana. 

Mari pitääkin karkkikättä hauskana ideana.

– Se on hupaisan näköinen, eikä karkkia tule syötyä liikaa, kun niitä ei mahdu hanskaan paljoa kerralla!

Hän kuitenkin uskoo, että karkkikäsi ei kuitenkaan ole Mikan suosiossa enää uudestaan.

– Olen ihan varma, että hän katsoo jatkossa erittäin tarkkaan millaiseen pussiin karkkeja laittaa! 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja