Kysely paljasti, mitä vihannesta vihataan eniten – oletko samaa mieltä brittien kanssa?

Hellapoliisin maukas ja helppo tempecurry 1:25 Hellapoliisin maukas ja helppo tempecurry

Pidätkö munakoisosta, entä ruusukaalista? Brittikyselyssä selvisi, että moni nyrpistää nenäänsä vihanneksille, koska ne "maistuvat tylsiltä". 

Tempe on kasviproteiinien aatelinen, joka valmistetaan soijapavuista. Sen rakenne ja suutuntuma on miellyttävä. Kokeile yllä olevan videon avulla helppotekoista Hellapoliisi Kati Jaakosen tempecurrya!

Brittien eniten vihaama vihannes paljastui kyselyssä. Valmisruokatuotteita valmistava Higgidy kysyi 2000 aikuiselta, mitä vihannesta he inhoavat eniten.

Ykkössijalle nousi ruusukaali, jota inhosi 19 prosenttia vastanneista, kertoo Metro.

Näitäkin inhottiin!

Ruusukaali ei ollut inhokkilistalla yksin. Britit kertoivat karsastavansa myös artisokkaa, lehti- ja juuriselleriä, munakoisoa, punajuuria, fenkolia ja okraa. Listalle selvisivät esimerkiksi myös kaali, lehtikaali ja kurpitsa.

Brittien suosikkivihannesten paikalle pääsivät porkkana ja peruna.

Keskivertovastaaja ei ollut syönyt parsakaalia kuukauteen

Kyselyssä selvisi myös, että keskimäärin aikuiset syövät vain kaksi annosta hedelmiä tai vihanneksia päivässä, vaikka suositukset kehottavat nauttimaan niitä enemmän. Keskivertovastaaja ei ollut syönyt esimerkiksi parsakaalia kuukauteen.

Moni tunnusti, ettei pidä vihannesten mausta, eivätkä ne olleet vastaajien mukaan "jännittäviä" tai maistuneet hyviltä. Kolmasosa piti salaattien ja vihannesten valmistamista päivittäin liian suurena vaivana.

Käytä rohkeasti kasviksia! Testaa nämä herkulliset reseptit:

Lähde: Metro.co.uk

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.