Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kypsyy yllättävän nopeasti – näin saat broilerin rintafileestä mehukasta

Broilerinfileetä ei kannata kypsentää rutikuivaksi.
Broilerinfileetä ei kannata kypsentää rutikuivaksi.Shutterstock
Julkaistu 05.05.2016 14:05

Kaisa Paavilainen

kaisa.paavilainen(at)mtv.fi

Kari Aihinen neuvoo, kuinka broilerin rintafileestä saa varmasti mehukasta.

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen ihmetteli blogissaan, miksi suomalaiset suosivat broilerin rintafileetä, vaikka linnussa on mehukkaampiakin osia, kuten koipi-reisipalat.

– Parhaimmillaan lintu on kokonaisena ostettuna, jolloin kukin syöjä voi valita linnusta mieluisensa palat, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.

Kokonaisen broilerin puolesta liputtaa myös keittiöpäällikkö Kari Aihinen.

– Jos on mahdollista ostaa kokonainen broileri, niin sehän olisi hyvä, mutta ehkä mehukkain on kuitenkin rintaleike, missä on rinta ja siipi paikallaan.

Aihinen korosta, että rintafileekään ei ole kuivaa, jos sitä ei kypsennä liikaa.

– Olen kolme vuotta testannut Kaappaus keittiössä -ohjelmassa sitä, että kypsentäkää sitä broilerin rintafileetä 200-asteisessa uunissa 12–14 minuuttia, ei 24 tai 34 minuuttia. Älkää tehkö siitä rutikuivaa.

2:23Pinaattinen kanapasta.

Lisää aiheesta:

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetKari Aihinen paljastaa pomminvarman tavan mureaan lihaanEdullisempaa kuin rintafilee – näin helposti voit saada täydellisen mehevää broileriaNäin valmistat ribseistä taatusti mureita – "kannattaa kerralla tehdä iso satsi"Tämän jälkeen et enää osta kaupasta nahatonta broilerin rintafilettä!
BroileriMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.10.10:44
    Eläintensuojelu

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa