Tämän jälkeen et enää osta kaupasta nahatonta broilerin rintafilettä!

broileri
Broileri kannattaa paistaa nahan kanssa, vinkkaa keittiömestari. Shutterstock

Vaihda nahaton broilerin rintafilee nahalliseen versioon, niin saat taatusti mehevämmän lopputuloksen. 

Luuttomat ja nahattomat broilerin rintafileet ovat monelle suomalaiselle tuttua arkiruokaa. Ne nautitaan usein sellaisenaan, maustettuna ja paistettuna riisin kera tai esimerkiksi pilkottuna erilaisissa wokeissa ja padoissa.

Broilerin rintafileistä voi kuitenkin olla kokatessa hankala saada meheviä. Alhaisen rasvapitoisuutensa vuoksi ne kuivuvat helposti pannulla.

Amerikkalaisella keittiömestarilla on kuitenkin tähän helppo ratkaisu. Disneylandin ravintolamaailmassa vastaavana keittiömestarina työskentelevä kokki Chris Faulkner suosittelee ostamaan broilerin rintafileet aina nahallisina.

– Kypsennä rintafileet nahan kanssa ja poista nahka vasta kypsennyksen jälkeen, niin broileri pysyy mehevämpänä.

Fileitä kannattaa myös liottaa maustetussa suolavedessä ennen kypsentämistä. Faulkner itse valmistaa suolaliemen sitruunamehusta, appelsiinimehusta, suolasta, chilistä, timjamista, valkosipulista, laakerinlehdistä sekä viipaloiduista sitruunoista, limestä ja appelsiinista.

Lähde: Popsugar

***

Herkullinen kanawokki 0:31

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!