Edullisempaa kuin rintafilee – näin helposti voit saada täydellisen mehevää broileria
Broilerin rintafileet ovat monelle suomalaiselle tuttua arki- ja pyhäruokaa. Joskus makunautinnon kuitenkin pilaa liian kuivaksi paistettu broileri. Näitä niksejä hyödyntämällä varmistat mehevän lopputuloksen broilerillesi.
Mehevyys piilee luussa
Kuten monen muunkin lihan kohdalla, myös broilerin mehevyyden salaisuus piilee luussa.
Lue myös: Ville osti kaupasta kaksi pakettia broilerin paistisuikaleita marinadissa – pian valkeni tyly totuus
Pyydä kaupan lihatiskiltä tai osta valmiina esimerkiksi broilerin rintaleikettä rintafileen sijaan. Rintaleikkeeseen on vielä jätetty pieni pala luuta. Tämä leikkaustavan ansiosta saat myös enemmän lihaa mukaan!
Älä poista nahkaa
Jos haluat broileristasi mahdollisimman mehevää, älä paista putsattua rintafilettä sellaisenaan. Nahka kannattaa ehdottomasti jättää broileriin paistamisen ajaksi. Tässäkin tapauksessa suositeltava vaihtoehto on broilerin rintaleike, jossa on luun lisäksi mukana nahka.
Kun pannu on kuuma, laita rintafilee tai rintaleike paistumaan nahkapuolelta tilkkaan öljyä. Älä koske broileriin muutamaan minuuttiin. Käännä vasta sitten, kun nahka irtoaa helposti pannusta.
Lisää pannulle lientä
Kun olet kääntänyt fileen tai leikkeen pannulla, lisää joukkoon pari kauhallista nestettä – esimerkiksi kanalientä. Tämä pitää broilerin entistä mehevämpänä. Pidä myös huolta, ettei file paistu liian pitkään pannulla.
Lähde: Bon Appetit
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta