Edullisempaa kuin rintafilee – näin helposti voit saada täydellisen mehevää broileria

Tee ensi kerralla entistä mehevämpää broileria!

Broilerin rintafileet ovat monelle suomalaiselle tuttua arki- ja pyhäruokaa. Joskus makunautinnon kuitenkin pilaa liian kuivaksi paistettu broileri. Näitä niksejä hyödyntämällä varmistat mehevän lopputuloksen broilerillesi.

Mehevyys piilee luussa

Kuten monen muunkin lihan kohdalla, myös broilerin mehevyyden salaisuus piilee luussa.

Pyydä kaupan lihatiskiltä tai osta valmiina esimerkiksi broilerin rintaleikettä rintafileen sijaan. Rintaleikkeeseen on vielä jätetty pieni pala luuta. Tämä leikkaustavan ansiosta saat myös enemmän lihaa mukaan!

Älä poista nahkaa

Jos haluat broileristasi mahdollisimman mehevää, älä paista putsattua rintafilettä sellaisenaan. Nahka kannattaa ehdottomasti jättää broileriin paistamisen ajaksi. Tässäkin tapauksessa suositeltava vaihtoehto on broilerin rintaleike, jossa on luun lisäksi mukana nahka. 

Kun pannu on kuuma, laita rintafilee tai rintaleike paistumaan nahkapuolelta tilkkaan öljyä. Älä koske broileriin muutamaan minuuttiin. Käännä vasta sitten, kun nahka irtoaa helposti pannusta.

Lisää pannulle lientä

Kun olet kääntänyt fileen tai leikkeen pannulla, lisää joukkoon pari kauhallista nestettä – esimerkiksi kanalientä. Tämä pitää broilerin entistä mehevämpänä. Pidä myös huolta, ettei file paistu liian pitkään pannulla.

Lähde: Bon Appetit

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja