Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Millä reseptillä Michelin-tähti saavutetaan? Suomalaiset tähtiravintoloitsijat vastaavat

9:38Lisääkö Michelin-tähti paineita keittiössä
Julkaistu 22.02.2019 14:05

MTV LIFESTYLE

Kovalla ja määrätietoisella työllä ansaitut Michelin-tähdet ovat merkittävä tunnustus paitsi ravintolalle, myös koko Suomen brändille. 

Maanantai-iltana 18.2.2019 Suomeen saatiin kuudes Michelin-ravintola, kun ravintola Palace nousi uusien tähtiravintoloiden joukkoon. Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin Michelin-tähdistä ja niiden merkityksestä Palacen keittiömestari Eero Vottosen ja Olon keittiöpäällikkö Tuomas Vierelän kanssa.

Michelin-tähti ei tule helpolla, vaan se vaatii ravintolalta ja sen henkilökunnalta paljon. Mikä on Michelin-tähden resepti, Eero Vottonen?

– Työ. Se on kova työ, mitä sen eteen tehdään joka päivä. Täytyy olla selkeä visio mikä tuote ja kokonaiselämys tulee olemaan. Käytännössä pyritään parantamaan joka päivä päivittäistä tekemistä, Vottonen toteaa.

palace ravintola
Tuore tähtiravintola Palace sijaitsee Helsingin Etelärannassa.Mika Wist

Samoilla linjoilla on myös Vierelä, jonka mukaan työ pitää vain yksinkertaisesti tehdä päivä päivältä paremmin.

LUE LISÄÄ PALACEN VAIHEISTA: Hans Välimäki jättää ravintola Palacen kahden vuoden työrupeaman jälkeen –"koen tässä kohtaa työni tulleen tehdyksi"

Asiat pitää tehdä joka päivä hieman paremmin

Molempien tähtiravintoloiden seuraava tavoite on selkeä.

– Kaksi Michelin-tähteä on selkeä tavoite, joka on tuotu esille myös henkilökunnalle. Se ei olisi merkittävää pelkästään ravintolalle, vaan halutaan saada se myös Suomelle Chez Dominiquen jälkeen, Vierelä toteaa.

– Luonnollisesti seuraava tavoite on kaksi tähteä. Sanon aina henkilökunnalle, että kun joka päivä tekee asiat pikkaisen paremmin, se menee hyvin eteenpäin, Vottonen komppaa.

Mikä merkitys Michelin-tähdillä on Suomen brändille ja matkailulle? Mitkä asiat motivoivat keittiömestareita eteenpäin? Katso koko lähetys artikkelin alusta löytyvältä videolta. 

Lisää aiheesta:

Michelin-tähden saanut Kozeen Shiwan: "Kaikki voivat pitää turpansa kiinni"Turku on tänään kansainvälisen median huomion keskipisteenä – "Ihan uskomaton lottovoitto"Kun turkulaisravintola sai Michelin-tähden, alkoi uudenlainen jännittäminen: "Emme tiedä, kuka hän on"Turussa tapahtuu nyt jotain ennennäkemätöntä – Michelin-tähtiä ropisee: "Olemme ihan liekeissä"Himotun tittelin pokannut suomalaisravintola yllätysvoitosta: "Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle"Michelin-tähden pokannut ravintola Grön yllätystähdestä: "Kiitos haastava suomalainen ilmasto ja säilykepurkit"
RavintolatMichelin-tähdetHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 19.11.10:12
    Ruoka

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat