9:38

Millä reseptillä Michelin-tähti saavutetaan? Suomalaiset tähtiravintoloitsijat vastaavat

Kovalla ja määrätietoisella työllä ansaitut Michelin-tähdet ovat merkittävä tunnustus paitsi ravintolalle, myös koko Suomen brändille. 

Maanantai-iltana 18.2.2019 Suomeen saatiin kuudes Michelin-ravintola, kun ravintola Palace nousi uusien tähtiravintoloiden joukkoon. Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin Michelin-tähdistä ja niiden merkityksestä Palacen keittiömestari Eero Vottosen ja Olon keittiöpäällikkö Tuomas Vierelän kanssa.

Michelin-tähti ei tule helpolla, vaan se vaatii ravintolalta ja sen henkilökunnalta paljon. Mikä on Michelin-tähden resepti, Eero Vottonen?

– Työ. Se on kova työ, mitä sen eteen tehdään joka päivä. Täytyy olla selkeä visio mikä tuote ja kokonaiselämys tulee olemaan. Käytännössä pyritään parantamaan joka päivä päivittäistä tekemistä, Vottonen toteaa.

Samoilla linjoilla on myös Vierelä, jonka mukaan työ pitää vain yksinkertaisesti tehdä päivä päivältä paremmin.

Asiat pitää tehdä joka päivä hieman paremmin

Molempien tähtiravintoloiden seuraava tavoite on selkeä.

– Kaksi Michelin-tähteä on selkeä tavoite, joka on tuotu esille myös henkilökunnalle. Se ei olisi merkittävää pelkästään ravintolalle, vaan halutaan saada se myös Suomelle Chez Dominiquen jälkeen, Vierelä toteaa.

– Luonnollisesti seuraava tavoite on kaksi tähteä. Sanon aina henkilökunnalle, että kun joka päivä tekee asiat pikkaisen paremmin, se menee hyvin eteenpäin, Vottonen komppaa.

Mikä merkitys Michelin-tähdillä on Suomen brändille ja matkailulle? Mitkä asiat motivoivat keittiömestareita eteenpäin? Katso koko lähetys artikkelin alusta löytyvältä videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja