"Karjalanpiirakan" voi leipoa myös uuteen muotoon.
Sosiaalisen median ruoanlaittoryhmissä on viime aikoina ihasteltu näppärää "karjalanpiirakkaa". Suosikkiherkun valmistuksessa voi nimittäin hieman oikaista, jos haluaa enemmän täytettä ja vähemmän rypytystä.
Koska aidon ja alkuperäisen karjalanpiirakan muoto ja valmistustapa on tarkoin nimisuojattu, ei tätä versiota saa virallisesti karjalanpiirakaksi kutsua. Oikeaoppinen nimitys on siis peltiriisipiirakka tai lainausmerkeillä "karjalanpiirakka".
Oman versionsa peltiriisipiirakasta teki taannoin muun muassa Maarit Tukiainen.
– Siitä se ajatus sitten lähti, kun mies ei ollut muistanut kaupasta ostaa leipää ja nälkäiset teinit oli vailla iltapalaa. Lähimpään kauppaan matkaa seitsemän kilometriä ja jääkaapissa oli eilisen riisipuuron tähteet, Tukiainen kertoi Facebookin ruoanlaittoryhmässä.
Lue myös: Mitä eroa on riisipiirakalla ja karjalanpiirakalla?
"Sitten välähti, että piirakan voi tehdä myös pellille"
Joensuussa syntynyt ja siellä edelleen asuva Tukiainen kertoo MTV Uutisille muistaneensa yhtäkkiä nähneensä joskus jossain peltiriisipiirakan ohjeen.




