Huomenta Suomessa perehdyttiin tiistaina karjalaiseen piirakkaleivontaan. Miten leivotaan onnistuneita karjalanpiirakoita?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin karjalanpiirakoiden, riisipiirakoiden ja sulhaspiirakoiden eroista. Moni luulee sulhaspiirakoita pieniksi cocktailpiirakoiksi, mutta oikeasti nimi viittaa aivan toisenlaisiin piirakoihin.
Lue myös: Sulhaspiirakoihin liittyy sitkeä harhaluulo – eivät olekaan sitä, mitä oletit
Saimaan alueesta Euroopan ruokapääkaupunki
Huomenta Suomessa tutustuttiin tiistaina itäisen Suomen ruokakulttuuriin ja erityisesti karjalaiseen piirakkaperinteeseen. Saimaan alue nimettiin vuoden 2024 Euroopan ruokapääkaupungiksi. Taste Saimaa 2024:n hankejohtaja Sari Kaasinen kertoo itäsuomalaisen ja saimaalaisen ruokaperinteen olevan ainutlaatuinen.
– Meidän pitää olla äärettömän ylpeitä paikallisista raaka-aineista, tuotteista ja palveluista. Piirakoiden lisäksi nostetaan pöytään marjat ja sienet, puhtaat raaka-aineet.
Ruokien rinnalla Kaasinen haluaa nostaa esiin alueen ainutlaatuisen vieraanvaraisuuden.
