Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat ovat erinomainen alkupala usean ruokalajin aterialla. Ne ovat myös tuttu ja kotoinen kumppani esimerkiksi tuopilliselle olutta.

4 annosta

  • 2 dl puuroriisiä
  • 4 dl vettä
  • 8 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 2½ dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 6 dl ruisjauhoja
  • 1 rkl voita + 1 dl maitoa

Munavoi

  • 3 kovaksi keitettyä munaa
  • 150 g pehmeää voita

Valmistusohje

1. Sekoita riisi, vesi, maito ja suola. Hauduta kannen alla noin 50 minuuttia. Anna täytteen jäähtyä. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sulata piirakoiden voitelua varten ruokalusikallinen voita ja lisää voisulaan desilitra maitoa.

2. Taikina: Vaivaa vesi, suola ja jauhot kiinteäksi taikinaksi. Muotoile taikina tangoksi ja leikkaa se 15:een yhtä suuraan osaan. Kaaviloi osat ohuiksi, halkaisijaltaan noin 14 senttimetrin pyörylöiksi. Pinoa pyörylät päällekkäin ja ripottele väleihin jauhoja.

3. Ota pinosta yksi pyörylä kerrallaan, pyyhi jauhot ja lusikoi päälle täytettä. Taita vastakkaiset sivut pyörylän keskelle niin, että täytettä jää hieman näkyviin. Rypytä reunat. Paista piirakoita pellillä leivinpaperin päällä noin 10 minuuttia. Voitele piirakat maidolla laimennetulla voilla ja anna pehmetä keittiöpyyhkeiden välissä.

4. Hienonna munat ja sekoita joukkoon voi. Tarjoa piirakat hieman jäähtyneenä munavoin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!