Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Karjalanpiirakat

Perinteiset karjalanpiirakat valmistuvat tällä Marttojen ohjeella.
Perinteiset karjalanpiirakat valmistuvat tällä Marttojen ohjeella.MTV
Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista karjalanpiirakat tällä perinteisellä Marttojen ohjeella.

  • Annosmäärä: 20 annosta
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Kuoritaikina

  • 1½ dl vettä
  • 3/4 tl suolaa
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 ½ dl vettä
  • 2 dl riisiä
  • 7 ½ dl maitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

Valmista ensin täyte:
1. Sekoita kiehuvaan veteen riisi ja keitä 10 minuuttia.
2. Lisää maito ja anna puuron kiehua hiljalleen 30 minuuttia välillä pohjaa pitkin sekoittaen. Jätä täyte hautumaan kannen alle 10 minuutiksi.
3. Mausta valmis puuro suolalla ja jäähdytä se.
4. Sekoita jäähtyneeseen puuroon muna.

Piirakoiden valmistaminen:
1. Sekoita  kylmään veteen, suola ja jauhot puuhaarukalla. Vaivaa taikina sileäksi ja kiinteäksi.
2.  Ripottele pöydälle ruis- ja vehnäjauhoseosta ja kaada taikina jauhojen päälle. Kaulitse taikinasta noin 1/2 cm:n paksuinen levy.
3.  Painele levystä juomalasilla kakkaroita.


4.  Aseta kakkarat kuuden kappaleen pinoihin, etteivät ne kuivu. Peitä pinot muovipussilla tai kulholla.

5.  Kaulitse kakkarat piirakkapulikalla ohuiksi pyöreiksi tai soikeiksi kuoriksi. Lado kuoret päällekkäin ja ripottele ruisjauhoja väliin. Peitä kuoripinot muovipussilla. Täytä kuoret mahdollisimman pian, jotta ne eivät tartu kiinni toisiinsa.

6.  Ota kuoret leivinpöydälle, levitä lusikallinen täytettä kuoren keskelle (1 cm paksuinen kerros täytettä) ja jätä kuoren reunoilta noin 1 cm tyhjää tilaa.

7.  Käännä vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat etusormilla.

8.  Siirrä piirakat uunipellille leivinpaperin päälle.

9. Paista piirakoita 275-300°C lämmössä noin 15 minuuttia.

10. Voitele piirakat  sulatetulla voilla, johon on sekoitettu tilkka vettä.

11. Lado kuumat piirakat kulhoon päällekkäin ja peitä leivinpaperilla ja liinalla. Tarjoile perinteisen tai munattoman munavoin kanssa.

Lisää aiheesta:

Jounin karjalanpiirakatSuloiset reikäkakutViineripullatIntialainen leipäRaejuustoiset pinaattipiiraatKanelipullat
KarjalanpiirakkaKasvisruokaBrunssiEdullisetLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Karjalanpiirakka
  • 25.10.201720:05
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Koko Suomi leipoo: Tekninen tehtävä – Karjalanpiirakat

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Karjalanpiirakat

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Jounin karjalanpiirakat