Ympäri maailmaa villitsevä kahvitrendi ei sytytä suomalaisia

shutterstock_63075922
Kofeiiniton kahvi ei maistu suomalaisille. Shutterstock

Kofeiiniton kahvi ei ole lyönyt läpi Suomessa. Syy tähän löytyy siitä, että suomalaiset kaipaavat kofeiinin piristävää vaikutusta, eivätkä juo kahvia pelkän maun vuoksi.

Suomalaiset juovat kahvia siksi, että se maistuu hyvältä – ja siksi, että se piristää. Tästä syystä maailmalla trendituotteena tunnettu kofeiiniton kahvi ei kelpaa suomalaisille.

– Kofeiiniton kahvi ei kerta kaikkiaan käy Suomessa kaupaksi. Se on Yhdysvalloissa todella iso ilmiö, mutta Suomessa se ei kiinnosta, Meiran markkinointipäällikkö Marleena Bask toteaa.

– Suomalaiset kokevat, että kofeiiniton kahvi on kuin vodkaa ilman voltteja. Suomalaisille on tärkeää, että kahvi piristää, Bask jatkaa.

TIESITKÖ? Juuri nyt on trendikästä juoda suurilla suodattimilla valmistettuja vaaleita suodatinkahveja ja tarjoilla kahvi ruoan seurana.

Suomalaiset ovat suodatinkahvikansaa

Kofeiinittoman kahvin sijaan valtaosa suomalaisista juo suodatinkahvia. Toinen suomalaisten suosiman kahvi erityispiirre on vaaleapaahtoisuus.

– 90 prosenttia myymästämme kahvista on suodatinkahvia ja tuosta määrästä 75 prosenttia on vaaleapaahtoista, Bask kertoo.

Vaikka puhutaan paljon kokonaisista pavuista ja kapseleista, niin niiden osuus kaikesta Suomessa myydystä kahvista on hyvin pieni. Esimerkiksi kahvikapselien käyttö kasvoi pari vuotta sitten monta sataa prosenttia vuodessa, mutta nyt kasvu on pysähtynyt noin viiden prosentin tietämille.

– Muualla maailmassa kapselien suosio kasvaa nopeammin ja esimerkiksi Ranskassa ja Yhdysvalloissa ne ovat todella myytyjä, Bask toteaa.

Saisiko olla tumma- vai vaaleapaahtoista kahvia?

Tummasta paahdosta puhutaan nykyään todella paljon, mutta puheista huolimatta sen suosio ei ole lähtenyt hurjaan nousukiitoon Suomessa. Meiralla uskotaan, että tummapaahtoisesta kahvista tullaan kuitenkin jatkossakin puhumaan – myös vaaleapaahtoisen kahvin ystävien keskuudessa.

– Uskomme, että se kasvaa kyllä jatkossakin Suomessa, Bask toteaa.

– Maailmalla puhutaan, että nämä vaaleapaahtoiset kahvit ovat niin hyviä – ja se on nyt trendikästä. Me olemme Suomessa olleet tämän trendin aallonharjalla jo sata vuotta, Bask nauraa.

Mistä kaikkialta Meiran tehtaalle saapuu kahvipapuja? Entä millaisen matkan pavut kulkevat tehtaalla? Katso video!

Päivitys: 26.11. klo 13:47: Otsikkoa lyhennetty.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja