Kolme kesään sopivaa salaattia – testaa tv-kokin helpot reseptit: "Tajuttoman hyvää"

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadosalaatti 1:00 Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadosalaatti
KATSO MYÖS VIDEO: Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadosalaatti.

Monelle maistuvat raskaiden ruokien sijaan raikkaat salaatit. Nappaa suosikkisi!

Raikas ja maukas salaatti on mainio kesäpöydän ruoka. Löytyisikö tv-kokin reseptien joukosta uusi suosikkisi?

Onnellisten rasvojen lohi-avokadosalaatti

MTV3-kanavan televisio-ohjelmistakin tuttu kokki Harri Syrjänen  vinkkasi viime vuonna Instagram-tilillään maukkaan, hyviä rasvoja sisältävän lohi-avokadosalaatin.

– Jos sun pitää tehdä yhtä salaattia loppuelämä, se on tässä. Tähän ei tarvii pannuja eikä kattiloita, vähän pilkkomista ja salde on valmis, helppoa, Syrjänen kirjoitti Instagramissa.

Kokki kehui salaatin olevan "onnellisten rasvojen salaatti", sillä se sisältää kalaa, avokadoa ja oliiviöljyä, jotka kaikki sisältävät pehmeitä rasvoja.

– Savulohi ja avokado, ei voi ymmärtää, miten hyvää tästä tuli. Yllätä rakkaasi ja itsesi, tää vaan on nii tajuttoman hyvää.

Katso yllä olevalta videolta, kuinka lohi avokado-salaatti valmistuu!

Maittava makupari – testaa mansikka-vuohenjuustosalaatti

Mansikat ja vuohenjuusto ovat täydellinen pari ja maistuvat myös salaatissa.

– Tää saa mut hyvälle tuulelle, kesää jäljellä, mansikat maistuu makeelle ja ihmiset hymyilee. Vuohenjuusto-mansikkasalaatti räjäyttää sun päivän, Syrjänen sanaili Instagramissa viime vuonna esiteltyään maukkaan salaattireseptinsä.

Videolla Syrjänen näyttää, kuinka salaatti valmistuu. Juttu jatkuu videon alla.

Näin valmistuu Harri Syrjäsen mansikka-vuohenjuustosalaatti 1:00
Näin valmistuu Harri Syrjäsen mansikka-vuohenjuustosalaatti.

Julkaisun kommenteissa kokkia kiiteltiin monelle yllätyksenä tulleesta, vuohenjuuston paistamiseen liittyvästä leivinpaperivinkistä: kuumalle pannulle kannattaa laittaa leivinpaperia ennen vuohenjuuston paistamista paistamisen helpottamiseksi. 

Leivinpaperikikan näet myös yllä olevalta videolta, jolla kokki näyttää tutuksi tulleeseen tyyliinsä, kuinka helposti salaatti valmistuu. 

Tekisikö mieli carsaria? Klassikkosalaatti valmistuu helposti

Caesarsalaatti on yleensä varma valinta salaatin ystäville. Tv-kokki lupailee oman reseptinsä olevan avain parhaaseen caesariin ikinä.

– Tässä resepti sun elämäsi parhaaseen caesarsalaattiin. Yksinkertaiset raaka-aineet, helppo valmistaa ja makua paljon. Toimii sellaisenaan tai päälle voi grillaa esimerkiksi pihvin, broiskua tai jotain fisua, kokki ylistää ohjettaan Instagram-julkaisussaan viime vuonna.

Katso resepti tästä: Harri Syrjäsen caesarsalaatti

Näin valmistuu Harri Syrjäsen caesarsalaatti 0:53
Videolta näet, kuinka helposti caesarsalaatti valmistuu.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!