Kati vinkkaa mahtavan salaatin varhaisperunoista: "Vie makumatkalle Välimeren maihin"
Tämä helppo perunasalaatti maistuu kesällä niin arkena kuin juhlapöydässäkin.
Varhaisperunat ovat suomalaisille varsinaista kansallisruokaa. Kuten aiemmin kerroimme, varhaisperunat ovat alkukesän odotetuin herkku.
Potut nautitaan usein voin, tillin ja esimerkiksi kalaherkkujen kera, mutta varhaisperunoista saa myös helposti tuunattua erilaisia ruokalajeja.
Välimerellinen perunasalaattiin voit käyttää vaikka edellispäivän pottuja
Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen vinkkaa potuista nyt helpon perunasalaatin. Kati muistuttaa, että ruokaisat salaatit sopivat kesällä niin arkeen kuin juhlahetkiinkin.
– Perunasalaattia voit varioida mielin määrin oman maun mukaan ja lisäillä sinne itselle mieluisia aineksia. Tämä yksinkertainen salaatti vie makumatkalle Välimeren maihin, Kati vinkkaa.
Voit aivan hyvin käyttää perunasalaatin valmistamiseen myös edelliseltä päivältä yli jääneitä pottuja, jolloin salaatin teko nopeutuu entisestään!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka