"Koko Suomen perusruokaa" – koska olet viimeksi tehnyt uunimakkaraa?

0:35 Näin makkarat kannattaa paistaa kotona
Videolla kokki antaa vinkkejä makkaran paistamiseen.

Perinteinen uunimakkara on klassikkoherkku, joka on päässyt unohtumaan monissa suomalaiskodeissa – ja aivan turhaan! Makkarasta syntyy hetkessä maistuva ruoka, joka vie makumatkalle lapsuuden ruokapöytiin. 

Sininen Lenkki on suomalaisille tuttu makkara, jota voidaan kutsua "koko Suomen perusruoaksi". HK:n mukaan makkaran kysyntä kasvoi voimakkaasti 1970-luvun taitteessa rajun maaltamuuton myötä. Menekki kasvoi entisestään, kun makkaroita alettiin myydä säilyvyyttä parantavissa vakuumipakkauksissa. 

HK Sinisen Lenkin juuret ulottuvat vuoteen 1963.​​​​​​​

Vaikka nykyisin arkiruokailua helpottavia ruokia ja puolivalmisteita on kaupan hyllyt pullollaan, uunimakkara on edelleen ruoka, joka nostaa hymyn syöjänsä huulille. Kruunaa viikkosi tällä perinteisellä herkulla, josta ei makua puutu! 

Perinteinen uunimakkara (2–4 annosta)

1 pkt lenkkimakkaraa
100 g kerma- tai emmental juustoa

Kuori makkarat ja tee niihin viiltoja. Viipaloi juusto ja täytä viillot juustoviipaleilla. Paista uunimakkarat 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja makkara kunnolla paistunut. Tarjoa uunimakkara perunamuusin, pikkelikurkkujen, ruskistettujen punasipulilohkojen ja hyvän sinapin kera.

Lähde: HK

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja