Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Koko Suomen perusruokaa" – koska olet viimeksi tehnyt uunimakkaraa?

HK
Julkaistu 24.01.2019 20:02

MTV LIFESTYLE

Perinteinen uunimakkara on klassikkoherkku, joka on päässyt unohtumaan monissa suomalaiskodeissa – ja aivan turhaan! Makkarasta syntyy hetkessä maistuva ruoka, joka vie makumatkalle lapsuuden ruokapöytiin. 

Sininen Lenkki on suomalaisille tuttu makkara, jota voidaan kutsua "koko Suomen perusruoaksi". HK:n mukaan makkaran kysyntä kasvoi voimakkaasti 1970-luvun taitteessa rajun maaltamuuton myötä. Menekki kasvoi entisestään, kun makkaroita alettiin myydä säilyvyyttä parantavissa vakuumipakkauksissa. 

HK Sinisen Lenkin juuret ulottuvat vuoteen 1963.​​​​​​​

Vaikka nykyisin arkiruokailua helpottavia ruokia ja puolivalmisteita on kaupan hyllyt pullollaan, uunimakkara on edelleen ruoka, joka nostaa hymyn syöjänsä huulille. Kruunaa viikkosi tällä perinteisellä herkulla, josta ei makua puutu! 

LUE MYÖS: Yhdysvaltalaisen luksushotellin asiakkaille tarjoiltiin Sinistä Lenkkiä – "makkarat katosivat nopeasti vieraiden suihin"

Perinteinen uunimakkara (2–4 annosta)

1 pkt lenkkimakkaraa
100 g kerma- tai emmental juustoa

Kuori makkarat ja tee niihin viiltoja. Viipaloi juusto ja täytä viillot juustoviipaleilla. Paista uunimakkarat 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja makkara kunnolla paistunut. Tarjoa uunimakkara perunamuusin, pikkelikurkkujen, ruskistettujen punasipulilohkojen ja hyvän sinapin kera.

sininen lenkki

Lähde: HK

Lisää aiheesta:

Nyt on hyvää! Petterin nerokasta uunimakkaraohjetta on kokeiltavaLihakokki Jonilta yllättävä makkaravinkki vapuksi: "Niin mainio, että kaikkien kannattaa ehdottomasti kokeilla"Kati vinkkaa täydellisen ja helpon tavan tehdä uunimakkaraa: "Saat myös lisukkeet kätevästi yhdellä kertaa"Yllättävä ruoka aiheuttaa pitkät jonot suomalaisiin lounasruokaloihin – oletko sinäkin fani?Suomalaisten rakastama arkiruoka: Halpaa ja niin hyvää – milloin viimeksi söit?Klassikkoresepti vailla vertaa: Näin teet perinteistä uunimakkaraa
MakkaraRuoanlaittoLihaMakuja
HK

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia

  • 20.6.09:44
    Ruoka

    Makkaran murskasuosio! Yhtä grillimakkaraa myydään nyt poikkeuksellisen paljon