Jäikö grillimakkaraa yli? Näin pakastat ne oikein ja pidennät säilyvyyttä.
Makkarasesonki on täällä, mutta tiesitkö, että grillisuosikin voi myös pakastaa?
Saat makkaran säilymään jopa useita kuukausia, kun pakastat sen avaamattomassa pakkauksessa, lihavalmistaja HK neuvoo artikkelissaan. Useimmat makkarat myydään vakuumipakkauksissa, jotka pitävät lihavalmisteet tuoreena pidempään.
Lue myös: Makkaran murskasuosio! Yhtä grillimakkaraa myydään nyt poikkeuksellisen paljon
"Mikään tuote ei parane pakastimessa"
Martat neuvovat pakastamaan vain ensiluokkaisia ja tuoreita tuotteita.
– Mikään tuote ei parane pakastimessa, Marttaliiton artikkelissa sanotaan.
Tuote on hyvä jäädyttää nopeasti ja varastoida vähintään -18 asteessa.
Lue myös: Vältä yleinen virhe makkaraa grillatessa: "Ei kannata laittaa..."
Sulata pakastettu tuote oikein
Liha säilyy mehevänä, kun sen sulattaa jääkaapissa. Pakastimesta otettu sulanut liha on kypsennettävä heti.
– Pakastettu liha pilaantuu sulatuksen jälkeen tuoretta lihaa herkemmin, eikä kerran sulatettua lihaa saa pakastaa uudelleen, HK:n artikkelissa sanotaan.
Rasvaisen lihan säilyvyysaika pakastimessa on esimerkiksi marjoja ja kasviksia lyhyempi, ja pakastetut makkarat tulisi syödä 1–3 kuukauden sisällä pakastamisesta.
Lue myös: Grillimakkaralla on nyt yksi selvä haastaja
Pakasta makkara näin:
- Laita avaamaton makkarapaketti pakastimeen.
- Varastoi -18 asteessa ja syö 1–3 kuukauden sisällä pakastamisesta.
- Sulata oikein: siirrä makkarat pakastimesta jääkaappiin, ja kypsennä sulaneet makkarat mahdollisimman pian. Älä pakasta uudelleen.
Lue myös: Testaa nämä tekniikat, kun teet viillot grillimakkaroihin
Katso myös: Voiko halpa makkara päihittää kokolihaisen kyrsän?
6:45Halpa vs. kallis -ohjelmassa maisteltiin makkaroita.