Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Klassikkoresepti vailla vertaa: Näin teet perinteistä uunimakkaraa

Uunimakkara on klassikkoherkku, joka valmistuu helposti.
Uunimakkara on klassikkoherkku, joka valmistuu helposti.Lehtikuva
Julkaistu 24.10.2016 17:33
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Perinteinen uunimakkara on klassikkoherkku, joka on päässyt unohtumaan monessa suomalaiskodissa – aivan turhaan! Verestä muistojasi ja valmista vaikkapa maanantain kunniaksi herkullinen iltapala uunimakkaran muodossa.

Aki Wahlmanin, Pekka Terävän, Pertti Kallioisen ja Hannu Aaltosen Kauppias ja 3 kokkia -kirjassa (Foody Allen Oy) esitellään perinteisen uunimakkaran resepti. Kokeile rohkeasti pitkästä aikaa herkullista makkarareseptiä!

Uunimakkara

neljälle
1 pkt uunilenkkimakkaraa
1 dl ketsuppia
100 g emmental-juustoa paloina
1 pkt pekonia


Kuori makkaran kuori pois. Viillä makkara pituussuunnassa. Lusikoi viiltoihin ketsuppia ja juustopaloja. Kääri makkarat pekonisiivuihin, mutta jätä molemmat päät avonaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.

Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen: Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)

Makkaraa voi hyödyntää myös muulla tapaa:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko jo maistanut tätä hittileipää? Kotimainen ja rakastettu erikoisuus: "Suomalaisten nakkikioskien legenda" Yllättävä ruoka aiheuttaa pitkät jonot suomalaisiin lounasruokaloihin – oletko sinäkin fani?"Suomalaisten nakkikioskien legenda" – olethan jo maistanut rakastettua hittileipää?"Koko Suomen perusruokaa" – koska olet viimeksi tehnyt uunimakkaraa? Suomalaisten rakastama arkiruoka: Halpaa ja niin hyvää – milloin viimeksi söit?Mahtava arkiresepti: Milloin viimeksi söit uunimakkaraa – juustolla tai ilman?
MakkaraMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Makkara
  • 9.10.07:52
    Kasvisruoka

    EU: Kasvismakkara ei saa enää olla makkara eikä kasvispihvi pihvi

  • 17.9.13:35
    Ruoka

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 3.7.09:53
    Takaisinvedot

    Atrian grillimakkaraa vedetään myynnistä – voi aiheuttaa oireita

  • 25.6.17:28
    Ruoka

    Kuinka kauan avattu makkarapaketti säilyy?

  • 23.6.17:32
    Ruoka

    Näin grillimakkaran saa säilymään jopa kuukausia