Yllättävä ruoka aiheuttaa pitkät jonot suomalaisiin lounasruokaloihin – oletko sinäkin fani?

Uunimakkara
Oletko sinäkin uunimakkarafani? Kuvassa HK:n Sinisestä tehty versio. HK

Uunimakkara on ehdoton arkiruokaklassikko, jota menee kaupaksi suomalaisissa lounasruokaloissa valtavat märäät. Milloin sinä söit uunimakkaraa viimeksi – ja juustolla vai ilman?

Yllä olevalla videolla Vappu Pimiä näyttää, miten valmistuu tomaattinen uunimakkara.

Uunimakkaraa syödään Suomessa niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikan lounasruokaloissakin. ISS Ruokapalveluiden tuotepäällikkö Terhi Paldan kertoi MTV:lle vuonna 2017, että uunimakkara pitää pintansa lounasruokaloiden ykkösenä.

– Monet suomalaiset sanovat, että he eivät syö paljon makkaraa. Mutta kun meillä on missä tahansa ravintolassa makkaraa, nakkia tai erityisesti uunimakkaraa, niin silloin meillä on aina hyvä asiakastyytyväisyys. Kun sitä on tarjolla, asiakkaita on aina paljon. Sinä päivänä muuta ruokaa menee vähemmän, Paldan paljasti tuolloin.

Uunimakkaran suosio perustuu varmasti sen simppeliin mutta niin kotoisaan makuun. Juustolla kuorrutettu makkara muusin kera on lohturuokaa parhaimmillaan. 

Perinteinen uunimakkara pekonilla

Aki WahlmaninPekka TerävänPertti Kallioisen ja Hannu Aaltosen Kauppias ja 3 kokkia -kirjassa (Foody Allen Oy) esitellään perinteisen uunimakkaran resepti. Tässä reseptissä on mukana myös pekonia!

neljälle
1 pkt uunilenkkimakkaraa
1 dl ketsuppia
100 g emmental-juustoa paloina
1 pkt pekonia


Kuori makkaran kuori pois. Viillä makkara pituussuunnassa. Lusikoi viiltoihin ketsuppia ja juustopaloja. Kääri makkarat pekonisiivuihin, mutta jätä molemmat päät avonaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.

Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen: Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja