Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihakokki Jonilta yllättävä makkaravinkki vapuksi: "Niin mainio, että kaikkien kannattaa ehdottomasti kokeilla"

Shutterstock
Julkaistu 29.04.2020 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvali vinkkaa hauskan valmistustavan raakamakkaroille. Tänä vappuna voi kokeilla esikypsentää makkarat liemessä, jonka voi tehdä vapun suosikkijuomasta.

Vanhan perinteen mukaan vappuna oli tapana syödä ja juoda runsaasti: sanottiin, että näin saadaan voimia tulevan kesän varalle.  Poikkeustilasta johtuen monet viettävät tänä vuonna vappua normaalista poiketen, mutta hyvästä ruoasta ei silti tarvitse luopua, HKScanilta muistutetaan. 

Lihatalon mukaan suomalaisten vappuherkkuihin kuuluvat edelleen erityisesti nakit ja perunasalaatti: Suomessa on syöty vappuna perinteisesti peräti 25 miljoonaa nakkia.

Uusi valmistustapa raakamakkaroille

raakamakkaratHK

Vappua juhlitaan ja herkutellaan sekä vappuaattona että vappupäivänä. Perinteisiin vappuherkkuihin ovat kuuluneet grillimakkarat ja -lihat sekä erilaiset naposteluherkut kuten nakit, lihapullat, nuggetit ja perunasalaatti. Perinteisin vappujuoma on tietysti sima.

HKScanin tuotekehityskokki Joni Rouvali vinkkaakin mainion kotiherkun testattavaksi. Joni testasi ensimmäistä kertaa raakamakkaroiden hauduttamista simassa. 

–  Lopputulos oli niin mainio, että sitä kannattaa kaikkien ehdottomasti kokeilla, HK:lta todetaan.

– Raakamakkarat ovat nimensä mukaisesti raakoja, jolloin niiden kypsentäminen grillissä poikkeaa tavallisten grillimakkaroiden grillaamisesta. Raakamakkaroiden grillaamista voi helpottaa hauduttamalla makkaroita ensin uunissa vedessä tai muussa liemessä, kuten oluessa. Vapun kunniaksi voi mausteliemen valmistaa myös simasta, vinkkaa Rouvali.

Suomalaiseet lihatalot lanseeraavat kevään ja kesän uutuustuotteensa kauppoihin juuri vapun kynnyksellä. Sekä HK:lta että Atrialta on luvassa grillimakkarauutuuksia, joiden joukossa on myös raakamakkaroita. 

Simassa haudutetut raakamakkarat

1 pkt raakamakkaraa (4 makkaraa, esim. HK Maakarit Raakamakkara Palermon Mario)
4 dl simaa
Muutama kynsi valkosipulia
Muutama oksa rosmariinia
Muutama rouhaisu mustapippuria


Laita uuni lämpenemään 200 C:seen. Asettele raakamakkarat uunivuokaan. Kiehauta sima ja muut mausteet kattilassa. Peitä makkarat maustetulla simaliemellä. Hauduta makkaroita uunissa noin 5 – 6 minuuttia. Nosta makkarat uunista ja grillaa grillissä suoralla lämmöllä, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Lue myös: Oletko jo hurahtanut? Suomalaiset lihamestarit povaavat kesän kovinta grillihittiä: "Näet mehevät grillilihat, kuulet rauhoittavan tirinän, tunnet huumaavan tuoksun"

Lähde: HKScan

***

6:49Näin grillaat savulla - BBQ:n salat
 

Lisää aiheesta:

Muualla Suomessa grillataan makkaraa, pääkaupunkiseudulla "salonkikelpoista" vierastarjottavaa – nämä ovat suomalaisten suosikit grilliinNyt on hyvää! Petterin nerokasta uunimakkaraohjetta on kokeiltavaAiotko keittää nakkeja? Otapa askel taaksepäin, ja varmista yksi asiaHuimaan suosioon nousseesta hittiherkusta syntyy kevään maukkain salaatti – kokin grillireseptillä hurmaat juhlavieraat"Koko Suomen perusruokaa" – koska olet viimeksi tehnyt uunimakkaraa? Tiedätkö, milloin on valmista? Tästä tunnistat kypsän raakamakkaran
RuokaGrillausMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:11
    Ravintolat

    Legendaarinen texmex-ravintola yrityssaneeraukseen

  • 13:35
    Makkara

    Suomen paras makkara on valittu – oletko maistanut?

  • 10:39
    Ravintolat

    Tunnettu ravintola sulki ovensa Helsingissä

  • 09:51
    Jäätelö

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 07:46
    Jauheliha

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!